Transfer aeroport
15.4 C
Timișoara
25-feb.- 2020
Transfer aeroport

DESPAGUBIRI PENTRU FERMIERI

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde vurmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

Fermierii ale căror culturi au fost afectate de secetă vor primi despăgubiri din partea Ministerului Agriculturii. Cererile se depun la Direcția Agricolă, pînă la data de 15 octombrie.

Ministrul Daniel Constantin a anunțat că în această toamnă se vor lua măsuri care vizează sprijinirea sectorului agricol, în special a fermierilor care, în acest an, au fost afectați de secetă. Una dintre măsuri este ajutorul de minimus și a fost aprobată prin hotărîre de guvern. Acest sprijin se acordă pentru a reduce impactul pierderilor suferite de către fermieri, pe de-o parte, și, pe de altă parte, pentru a asigura menținerea în cultură a suprafețelor agricole deținute de aceștia. Ajutorul de minimis se acordă pentru suprafețe de culturi agricole în teren arabil și vizează sprijinirea acelor fermieri care au între unul și zece hectare, inclusiv, sprijinul fiind stabilit la valoarea de 100 de lei pe hectar.

Beneficiarii schemei sînt fermieri persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite conform Ordonanței de urgență 44 din 2008, persoane juridice, precum și orice alte forme asociative cu sau fără personalitate juridică, constituite conform legii.

Beneficiarii schemei, estimați de către Ministerul Agriculturii, sînt în jur de 600.000 de fermieri. Suprafața totală care va fi acoperită de acest sprijin este de 1,9 milioane de hectare, iar valoarea totală a sprijinului a fost stabilită în jurul sumei de 42,8 milioane de euro. Banii sînt prevăzuți în bugetul anului 2012, o parte, iar o parte – în primele luni ale anului 2013. Cererile se depun, așa cum au fost și în cazul celorlalte scheme de minimis, la direcțiile pentru agricultură, pînă la data de 15 octombrie, sprijinul financiar începînd a fi acordat către fermieri la data de 1 noiembrie.

O.T.

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,691FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea şi împlinirea în dragoste, Sânzienele marchează începutul anotimpului însorit plin...