Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Dezastru! 5 miliarde de euro a câștigat mafia defrișărilor din România. 366.000 de hectare de pădure au dispărut în ultimii 23 de ani

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Conform raportului Curții de Conturi din Anul 2013, în România s-au tăiat ilegal în ultimii 23 de ani aproximativ 366.000 de hectare de pădure. Paguba se ridică la peste 5 miliarde de euro dacă se ia în calcul prețul cel mai mic, adică cel pentru lemnul de foc. Curtea de Conturi mai specifică însă că această cifră nu este pe deplin reală, deoarce cea mai mare parte a arborilor tăiați din pădurile României au fost exportați în alte țări la prețuri uriașe.

Potrivit raportului sus menționat, situația urmează să se înrăutățească, deoarece aproape 600.000 de hectare de pădure au fost retrocedate sau urmează a fi retrocedate cu încălcarea legii, iar peste 500.000 de hectare de pădure sunt nepăzite, prilej pentru defrișările ilegale.

Situația pădurilor din România este gravă și comparată la nivel de continent. Suprafaţa ocupată de păduri este de circa 27% din suprafaţa întregii ţări, spre deosebire de alte țări europene, în care pădurile acoperă arii semnificative: Suedia (76%), Finlanda (72%), Estonia (61%), Slovenia (60%), Letonia (56%). Procentul de împădurire  al României este și ea sub media europeană, care se ridică la 32,4%, conform ultimelor date disponibile ale Eurostat.

„Lemnul a devenit o monedă de schimb, aducând bunăstare unora, dar sărăcind aceasta țară. Mafia pădurarilor este o problemă reală, trecută însă sub tăcere.  Exploatarea forestieră ilegală și irațională se face cu colaborarea pădurarilor și a brigadierilor. Preocuparea principală a pădurarilor este să scoată lemnele din pământ. Nu întâmpină nicio dificultate deoarece pădurarii și brigadierii se controlează unii pe alții.”, a declarat Andreea Paul, vicepreședinte PDL. Democrat Liberala a mai adăugat că datele prezentate mai sus au fost prezentate la Ministerul Mediului și acum se așteaptă o luare de poziție oficială, cât și măsuri pentru prevenirea tăierii ilegale a pădurilor României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

ASU Politehnica Timișoara ia atitudine – Stop Defrișărilor!

După ce s-a implicat în mai multe campanii sociale, ASU Politehnica Timișoara și-a anunțat...

Moneda Naţională, una dintre cele mai stabile din Europa

De două săptămâni şi jumătate, moneda naţională este una dintre cele mai stabile din...

Moneda americană a crescut cu 2,5% săptămâna trecută pe piaţa valutară

Decizia Rezervei Federale americane de a menţine nemodificată dobânda, care se află de la...