Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Politicul afectează grav stabilitatea leului

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În aceste condiţii, cursul euro creştea ieri de la 4,4643 la 4,4749 lei, o medie mai ridicată, de 4,4751 lei, fiind atinsă în 18 septembrie.

Piaţa valutară s-a deschis în jurul pragului de 4,47 lei, maximul atins de euro fiind de 4,4770 lei, la aceasta contribuind, pe lângă factorul politic, ordinele de cumpărare de valută venite din partea companiilor care îşi repatriază profiturile.

Investitorii din piaţa la termen de la Sibiu erau ceva mai optimişti, ei tranzacţionând pentru scadenţa de mâine la un preţ futures al euro de 4,4699 lei.

Cursul dolarului american a crescut de la 3,2425 la 3,2549 lei. Francul elveţian a urcat ieri la la 3,6609 lei, faţă de 3,5442 lei, acum două zile, atingând astfel un maxim începând cu data de 21 iunie, când media a fost de 3,6853. Această apreciere consistentă a francului elveţian, de aproape 5,5 bani faţă de finele lunii trecute, se datorează, în special, evoluţiei acestuia pe pieţele internaţionale, el fiind utilizat ca „monedă de refugiu”.

Perechea euro/dolar era foarte stabilă, tranzacţiile de pe pieţele internaţionale realizându-se la 1,3731 – 1,3778 dolari.

Chiar dacă se arătau mulţumiţi de faptul că indicatorii economiei germane se îmbunătăţesc, investitorii erau prudenţi înainte de declaraţiile de presă care urmau şedinţei de politică monetară a Rezervei Federale americane.

Institutul Ifo a anunţat ieri că indicele pe care îl calculează, principalul barometru al încrederii şefilor de companii germane, a crescut în decembrie de la 109,3 la 109,5 puncte. Reamintim că indicele ZEW, care măsoară moralul investitorilor din Germania a crescut luna aceasta la valori care se mai înregistrau în aprilie 2006.

La Sibiu, euro fluctua pentru martie între 1,3746 şi 1,3769 dolari iar uncia de aur cu scadenţa săptămâna viitoare se tranzacţiona la 1.233,1 dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Marilen Pirtea, deputat PNL: Istoria se repetă. Apar semnele care au precedat criza din 2008

Iresponsabilitatea actualilor guvernanți va arunca România într-o criză autoindusă, nu în una generată „de...

Ludovic Orban amenință PSD cu proteste de stradă împotriva legislației din domeniul economic

PNL ar putea organiza proteste de stradă pentru a stopa schimbarea legislației din domeniul...

Moneda Naţională, una dintre cele mai stabile din Europa

De două săptămâni şi jumătate, moneda naţională este una dintre cele mai stabile din...