saptamana verde 2013Prin anunţul postat de Oficiul Convenţiei Primarilor pe pagina oficială www.eumayors.eu  s-a anunţat organizarea de către Direcţia Generală Mediu a Comisiei Europene a Săptămânii Verzi 2013 – Green Week. Evenimentul se desfăşoară în perioada 1 Mai – 30 Iunie 2013, anul 2013 fiind dedicat Calităţii aerului, cu sloganul: „Cleaner air for all”.

În acest an, Direcţia Generală pentru Mediu a Comisiei Europene va organiza în perioada 4-7 Iulie 2013 una dintre cele mai mari conferinţe şi expoziţii privind politicile de mediu europene, focusate pe factorul de mediu – aer.

În acest context, se doreşte includerea în Săptămânii Verzi 2013 a unor evenimente organizate  pe teritoriul Europei – Satelitte events, cum ar fi: zi a porţilor deschise, tur cu ghid a unor obiective de interes public, conferinţă, eveniment adresat tinerilor, iniţiativă artistică sau alte evenimente menite să crească gradul de conştientizare a publicului/cetăţenilor cu privire la rolul vital al aerului la nivel local/regional.

Începând cu luna Mai 2013, Direcţia de Mediu a Primăriei Municipiului Timişoara are planificate organizarea unor activităţi şi acţiuni, pentru marcarea evenimentelor din calendarul de mediu cum ar fi:
– 15 Mai – Ziua Internaţională de Acţiune pentru Climă;
– 22 Mai – Ziua Internaţională a Biodiversităţii;
– 24 Mai – Ziua Europeană a Păsărilor;
– 5 Iunie – Ziua Mondială a Mediului Înconjurător;
– 24 – 28 Iunie – Săptămâna Energiei 2013 în Municipiul Timişoara – circumscris European Sustainable Energy Week – EUSEW.

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Acţiune pentru Climă, Primăria Municipiului Timişoara în colaborare cu Asociaţia pentru Managementul Energiei Timiş organizează în data de 15 mai 2013, între orele 12:00 – 14:00, în Parcul Copiilor „Ion Creangă” – perimetrul amfiteatru, activităţi de educaţie ecologică.

La acest eveniment vor participa un număr de 100 de elevi din ciclul gimnazial – dintr-un număr de patru unităţi de învăţământ din municipiul Timişoara – ECO-Şcoli (Şcolile Generale nr. 7, 16, 19 şi 30). Sub coordonarea cadrelor didactice desemnate de către conducerile celor 4 Eco – Şcoli, a consilierilor de la Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara şi a reprezentanţilor de la Asociaţia pentru Managementul Energiei Timiş, se vor derula o serie de activităţi ecologice: concurs de desene având ca tematică economisirea energiei, protecţia climei şi calitatea aerului, scenete realizate şi interpretate de către elevi cu aceiaşi tematică, alte manifestări cultural-artistice. Se vor distribui flyer-e, materiale informative, mape, pixuri, etc. Se vor acorda premii pentru cele mai bune desene şi scenete tematice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.