Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Educaţie ecologică în Parcul Copiilor cu ocazia Săptămânii Verzi 2013, la Timişoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
câțiva nori
-2.3 ° C
-0.9 °
-2.8 °
89 %
3.1kmh
12 %
joi
8 °
vin
18 °
sâm
16 °
Dum
6 °
lun
-0 °
Prin anunţul postat de Oficiul Convenţiei Primarilor pe pagina oficială www.eumayors.eu  s-a anunţat organizarea de către Direcţia Generală Mediu a Comisiei Europene a Săptămânii Verzi 2013 – Green Week.

Evenimentul se desfăşoară în perioada 1 Mai – 30 Iunie 2013, anul 2013 fiind dedicat Calităţii aerului, cu sloganul: „Cleaner air for all”.

În acest an, Direcţia Generală pentru Mediu a Comisiei Europene va organiza în perioada 4-7 Iulie 2013 una dintre cele mai mari conferinţe şi expoziţii privind politicile de mediu europene, focusate pe factorul de mediu – aer.

În acest context, se doreşte includerea în Săptămânii Verzi 2013 a unor evenimente organizate  pe teritoriul Europei – Satelitte events, cum ar fi: zi a porţilor deschise, tur cu ghid a unor obiective de interes public, conferinţă, eveniment adresat tinerilor, iniţiativă artistică sau alte evenimente menite să crească gradul de conştientizare a publicului/cetăţenilor cu privire la rolul vital al aerului la nivel local/regional.

Începând cu luna Mai 2013, Direcţia de Mediu a Primăriei Municipiului Timişoara are planificate organizarea unor activităţi şi acţiuni, pentru marcarea evenimentelor din calendarul de mediu cum ar fi:
– 15 Mai – Ziua Internaţională de Acţiune pentru Climă;
– 22 Mai – Ziua Internaţională a Biodiversităţii;
– 24 Mai – Ziua Europeană a Păsărilor;
– 5 Iunie – Ziua Mondială a Mediului Înconjurător;
– 24 – 28 Iunie – Săptămâna Energiei 2013 în Municipiul Timişoara – circumscris European Sustainable Energy Week – EUSEW.

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Acţiune pentru Climă, Primăria Municipiului Timişoara în colaborare cu Asociaţia pentru Managementul Energiei Timiş organizează în data de 15 mai 2013, între orele 12:00 – 14:00, în Parcul Copiilor „Ion Creangă” – perimetrul amfiteatru, activităţi de educaţie ecologică.

La acest eveniment vor participa un număr de 100 de elevi din ciclul gimnazial – dintr-un număr de patru unităţi de învăţământ din municipiul Timişoara – ECO-Şcoli (Şcolile Generale nr. 7, 16, 19 şi 30). Sub coordonarea cadrelor didactice desemnate de către conducerile celor 4 Eco – Şcoli, a consilierilor de la Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara şi a reprezentanţilor de la Asociaţia pentru Managementul Energiei Timiş, se vor derula o serie de activităţi ecologice: concurs de desene având ca tematică economisirea energiei, protecţia climei şi calitatea aerului, scenete realizate şi interpretate de către elevi cu aceiaşi tematică, alte manifestări cultural-artistice. Se vor distribui flyer-e, materiale informative, mape, pixuri, etc. Se vor acorda premii pentru cele mai bune desene şi scenete tematice.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare