Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEconomieEuro a scăzut sub pragul de 4,40 lei

Euro a scăzut sub pragul de 4,40 lei

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cursul euro a scăzut ieri de la 4,4050 la 4,3965 lei, medie care reprezintă minimul ultimelor şapte luni şi jumătate. Semnele că moneda unică va reveni sub pragul de 4,40 lei, au apărut încă de la închiderea de miercuri, când cotaţiile au coborât până aproape de 4,39 lei. Ieri, piaţa valutară s-a deschis la 4,3980 lei, tranzacţiile derulându-se apoi între 4,3960 şi 4,4040 lei. La ora 14:00, cotaţiile erau de 4,3990 – 4,4020 lei.

Cursul dolarului american a urcat de la 4,0508 la 4,0934 lei, mai sus cu peste şapte bani faţă de media de la începutul săptămânii. Cotaţiile din piaţa valutară au fluctuat între 4,074 şi 4,103 lei.

Media monedei elveţiene, care se tranzacţiona pe pieţele internaţionale între 1,041 şi 1,045 franci/euro, a coborât uşor, de la 4,2143 la 4,2112 lei.

Monedele din regiune se apreciau la rândul lor faţă de euro. Cea mai importantă întărire o avea moneda poloneză, care se tranzacţiona la 4 – 4,027 zloţi, iar cea maghiară stagna la 296,4 – 297,7 forinţi.

Scăderea aversiunii faţă de risc şi stabilizarea preţului la petrol se reflectau şi în cazul monedei ruse, care se aprecia la 52,15 ruble/dolar, nivel care nu a mai fost atins din decembrie trecut, respectiv la 46,05 ruble/euro, cotaţie care se mai înregistra în ultima parte a lui noiembrie 2014.

Perechea euro/dolar se menţinea pe o pantă descendentă, ea tranzacţionându-se la 1,073 şi 1,079 dolari. Deprecierea euro se datorează programului de relaxare cantitativă a BCE, care are ca efect diluarea monedei unice, şi a pus în umbră anunţul că Grecia a rambursat FMI o tranşă în valoare de 450 de milioane de euro, din împrumutul contractat în 2010, de la troika UE-FMI-BCE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Moş Crăciun nu a adus daruri leului

Creşterea cererii de valută a împins în sus mediile principalelor monede, cu excepţia celei...

Moneda Naţională, una dintre cele mai stabile din Europa

De două săptămâni şi jumătate, moneda naţională este una dintre cele mai stabile din...

Moneda americană a crescut cu 2,5% săptămâna trecută pe piaţa valutară

Decizia Rezervei Federale americane de a menţine nemodificată dobânda, care se află de la...