Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEconomieEuro, tot la 4,43 lei

Euro, tot la 4,43 lei

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ieri, cursul mediu al euro a urcat de la 4,4304 la 4,4343 lei, într-o şedinţă cu volume reduse de tranzacţionare. Piaţa s-a deschis în apropierea pragului de 4,43 lei, iar transferurile s-au realizat într-un culoar foarte îngust, 4,43 – 4,4340 lei. La ora 14:00 cotaţiile erau de 4,4320 – 4,4350 lei.

Cursul dolarului american a crescut de la 3,2299 la 3,3274 lei iar cel al francului elveţian de la 3,6230 la 3,2374 lei. Evoluţia stabilă a leului se va menţine şi în perioada următoare, în lipsa publicării unor date economice fundamentale, atât pe plan local cât şi din zona euro sau SUA.

Monedele din regiune înregistrau, la rândul lor, scăderi uşoare faţă de euro. Cea poloneză se tranzacţiona la 4,187 – 4,192 zloţi iar cea maghiară la 304,6 – 305,5 forinţi.

Perechea euro/dolar scădea uşor faţă de acum două zile, la 1,3579 – 1,3713 dolari. Scăderea euro se datora temerilor apărute în rândul investitorilor referitoare la perspectivele ca BCE să recurgă luna viitoare la măsuri de politică monetară neortodoxe, în condiţiile în care creşterea economiei din zona euro este fragilă iar inflaţia se menţine la niveluri foarte scăzute, deflaţioniste.

În primul rând se aşteaptă ca instituţia europeană să reducă toate dobânzile, inclusiv aducerea în teritoriul negativ a dobânzilor la depozitele atrase de la băncile comerciale. De asemenea, BCE ar putea declanşa un program de relaxare cantitativă, asemănător cu cel practicat de Rezerva Federală americană, prin care să achiziţioneze obligaţiuni suverane al statelor din zona euro.

În piaţa la termen de la Sibiu, euro se tranzacţiona pentru iunie la 1,3680 – 1,3705 dolari iar pentru septembrie la 1,3691 dolari, în timp ce uncia de aur scădea pentru scadenţa de luna viitoare la 1.290 – 1.292 dolari.

*Au fost folosite date şi informaţii disponibile până la ora 14:00

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sfaturi practice: Cum poti reduce costurile la energie cu ajutorul iluminatului inteligent

Becurile economice sau cu LED pot aduce economii anuale de până la 60 de...

Ministerul Finantelor Publice lanseaza noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populatiei. Neimpozabile!

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a anunțat că cele trei titluri de stat ”Tezaur” urmează...

Leul rezistă la tsunami-ul pornit din China

Încetinirea ritmului de creştere al celei de a doua economii a lumii, cea chineză,...