EXCLUSIV Aeroportul Internațional Timișoara, un experiment pesedist (ne)reușit (V)!

- Advertisement -

Bine, acum, dacă stai să-l asculți pe șeful AIT, domnia sa nu face parte ”din categoria celor mai buni” ci este ”cel mai bun” în domeniu. Deh, ca doar de aceea a și fost rugat și implorat să vină înapoi, la butoanele aeroportului bănățean.

Atât de bun e Dan Idolu că, de când a revenit la cârma de pe ”Traian Vuia”, cu carnetul de pesedist în buzunar, a reușit să dispere pe toată lumea cu stilul său de management și, nu în ultimul rând, cu caracterul său frumos.

Până una alta, cifrele vorbesc de la sine: AIT este pe o pantă periculoasă, vădit descendentă, înglodată în datorii, plină de procese și, nu în ultimul rând, cu visteria goală! Și asta pentru că banul public de pe Aeroportul Timișoara se cheltuie haotic, frenetic, fără nicio analiză economică ci doar și exclusiv după cum dictează interesele personale ale directorului Dan Idolu.

Unde mai pui că BCR, principalul creditor al AIT, e disperat și încercă de zor, folosind tot soiul de pârghii politice, ”să impună un management coerent”, evident, în încercarea de a-și recupera debitele și de a evita un dezastru economic pe ”Traian Vuia”.

Oricum, partea frumoasă e că, acolo unde nu a reușit să dispere sau să dezbine prin minciună, managerul AIT a încercat să cumpere bunăvoința și liniștea, cu aceași aroganță, evident, tot din bani publici! Pesedistul, mai nou și consilier local, a încercat în mod direct, cât și indirect să ofere celor de la voceatimisului.ro un contract de publicitate a cărui valoare a crescut exponențial, de la o săptămână la alta.

Figurația lui Idolu nu a ținut din două motive mari și late: nu suntem ”sifonari” ca să dăm pe tobogan sursele din AIT, care au stat la baza unor investigații de presă și, mai mult decât atât, nici nu vrem să fim băgați în aceași oală sau asimilați cu o parte din mass-media locală care, la umbra unor contracte publice (Ahy Office SRL, Four Media SRL, Two Media SRL), la orice adiere de vânt dinspre Dan Idolu, pune mâna pe pix și scrie după dictare ”realizarile marețe” ale directorului AIT!!! Și, acum, sincer, nici nu aveam mare nevoie de vreun discount la bilete de avion și nici de vreun card de parcare gratuit pe ”Traian Vuia”!!!

AIT, o tarla privată pesedistă

Ceea ce se întâmplă pe Aeroportul Timișoara, în mandatul de director al pesedistului Dan Idolu, este de domeniul fantasticului. Dacă înainte, spațiile verzi le tundeau angajații AIT, cu cheltuieli lunare de maxim 3000 RON, tocmai pentru ca există utilaje în proprietatea aeroportului, acum, social-democrații întrețin ”atomosfera” cu peste 3 milioane de RON, la care se mai adaugă alte milioane în fântâni arteziene și mii de panseluțe, marea majoritate a lucrărilor ”ecologice” fiind realizate cu o firmă specializată pe… instalații electrice, recte SC Cons Electrificarea Instal SRL!

Evident, doar întâmplarea face ca patronii firmei să fie parteneri de vânătoare cu directorul AIT, la fel cum tot hazardul a intervenit, grație aceleași zeițe Diana, când Dan Idolu a atribuit o serie de lucrări de construcții către SC Satimpex SRL, o societate cu tradiție în…confecționarea de marchize și prelate!

Apropo de prelate, în urmă cu circa două săptămâni, când pe ”Traian Vuia” a avut loc un meeting aviatic sau ”splendoare pe cer”, asta conform presei de casă a lui Dan Idolu, corturile pentru VIP-uri, tocmai ca pe pesedistii să nu-i bată soarele în cap ca pe cei din ”gloată”, au fost comandante, tot de la SC Satimpex SRL, cateva corturi pe banii AIT.

Punem pariu ca, la fel ca și flanșa de inox pentru ”piscina” de pe  aeroport , corturile nu au ieșit din perimetrul insituției, după terminarea evenimentului aviatic și că și acum, dacă tot au fost plătite din bani publici, sunt puse la păstrare pentru următoatarea…”splendoare pe cer”!

Revenind la Aeroportul Internațional Timișoara, în pur stil pesedist, ca să păstreze bunele relații cu ”împărăția”, tot din buzunarul public al ”Traian Vuia”, Dan Idolu a dat cu generozitate contracte activului de partid: președintelui CJT, Titu Bojin, prin firma Lugomet SA, reparatii de scări rulante și vicepreședintelui CJT, Călin Dobra, prin firma verisoarei sale primare, Monica Trușcă, recte SC Positive Solution SRL, tot soiul de imprimate de informare!

Forța majoră

Pe departe, cea mai bună mișcare făcută de Dan Idolu, chiar în momentul în care a venit pe Aeroportul Timișoara, a fost să spargă banii strânși în conturile instituției de predecesorul său. Astfel, SC Albix General Construct SRL a fost  desemnată să înceapă ”reparațiile capitale” la pista AIT, fiind bonificată cu o sumă de peste14,5 milioane RON.

Într-un termen record, firma de construcții a reușit performanța, confirmată de plăți ale AIT, să se miște ca vântul și ca gândul și să ducă la bun sfârșit lucrarea…capitală! Dacă e să-i asculți pe subordonații lui Dan Idolu ”s-a turnat asfalt de 2 cm, pe o lungime de 3.500 m si o lățime de 60 m, ceea ce înseamnă, după un simplu calcul matematic, circa 3,5 mil euro pe km”. Cum la operațiunile matematice/economice se pricepe doar pesedistul  Idolu, ca doar e manager pe AIT, trebuie spus, doar asa ca si o curiozitate, că Aeroportul Timisoara a făcut primele plăți către SC Albix General Construct SRL, în valoare de circa 1,8 mil RON, la nici o lună de la semnarea contractului pentru ”reparații capitale”.

Asta în condițiile în care, conform registrului special de intrări de pe AIT, echipele de lucru ale firmei de construcții au fost semnalate ca fiind mult mai rare, in lunile octombrie – noiembrie 2012, decât vânatul de pe tarlaua celor de la Satimpex SRL și Conselectrificarea!

Dar, evident, in mintea lui Idolu, există un calcul matematic și la acest șir de numere ale lui Fibonacci! Așa cum trebuie să existe ”o secvență” și la atribuirea pentru reparații a drumului perimetral nord al AIT, în lungime de 5 km, atribuit către Aeroncons SRL, societate ”desprinsă” din SC Albix General Construct SRL.

Sau, la fel cum ar trebui sa fie o antecalculație, macar mentală, chiar și pentru SC Rotaru Construct  SRL, antamată de pesedistul Idolu, chipurile, să se lupte cu 1500 mp de betoane în față la hala cargo.

Asta ca să nu intrăm, acum, prea mult în detalii despre domeniul de vacanță al directorului AIT, pesedistul Dan Idolu, situat in localitatea Cobălași, putin mai sus de Cramele de la Recaș și Herghelia de la Herneacova. Momentan teren frumos, imprejmuire ca la carte, pomi fructiferi și o fundație de viitor…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img