Fără ţigări la promoţie. Guvernul a „rupt pisica-n două”

- Advertisement -

Toţi fumătorii dar şi nefumătorii cunosc replica de: „Bună, eşti fumător?Ce marcă de ţigări fumezi?Compania X a scos pe piaţă un produs inovator”. De la acest simplu dialog, domnişoara (de obicei) îmbrăcată strâmt şi sidefat şi cu o tabletă în mână, începe a-şi spune mots-a-mots scenariul, timp în care tu cântăreşti cât de profitabil e ce zice ea şi dacă nu cumva ai putea să o „întorci” pe toate părţile ca să-ţi ofere un pachet gratuit.La petreceri, scenariul este aproape acelaşi, diferenţa fiind că „aburit” de alcool, te uiţi în gol la ce-ţi arată ea pe tabletă, mai mult, o ţi pe cucoană de vorbă până îţi dă un pachet fără să achiziţionezi altul.

Aceşti comercianţi sunt probabil elementele cele mai îndrăgite în cadrul evenimentelor căci, dacă buzunarul te strânge, un „Du-te la ăia cu promoţie la ţigări” îţi poate însenina.. seara.

Aşadar, cei din capul statului au hotărât (singuri, singurei) ca din ianuarie 2014, această practică pe care ei o numesc „vânzare cu prime” conduce la diminuarea veniturilor bugetare în cazul anumitor produse si, deci, să fie ilegală. Un fel de, nu mai aveţi voie să oferiţi produse gratis oamenilor de rând pentru că, nu doar că n-avem profit, ieşim noi pe minus.Legislaţia în vigoare defineşte vânzarea cu prime drept acea practică comercială prin care, la vânzarea sau oferta de vânzare de produse/servicii, se oferă consumatorului cu titlu gratuit, imediat sau la un anumit termen, prime sub forma unor produse/servicii.

Ei spun că acest tip de vânzări sunt atractive pentru consumatori (normal, sunt gratuite!) reprezentând o invitaţie deschisă la fumat (asta pentru cei care deja fumează şi oricum îşi cumpără ţigări).Această „ilegalitate” urmează să fie sancţionată  cu amendă de la 20.000 lei la 100.000 lei, precum şi cu confiscarea produselor, iar în situaţia în care acestea au fost vândute, confiscarea sumelor rezultate din aceste vânzări. „Toţi banii să vină la Guvern!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare