Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriFermă de păuni la Dudeştii Noi

Fermă de păuni la Dudeştii Noi

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Atunci cȃnd un vis devine realitate, un om se poate declara ȋmplinit. Deşi drumul este, uneori, anevoios, cȃnd există dăruire, dar şi ajutor, nimic nu este imposibil. În acest mod, un tânăr dudeştean a reuşit să adune ȋn grădina sa aproape 80 de păsări ornamentale. Planul nu se opreşte aici, iar pentru asta bate drumurile ţării, dar şi ale altor ţări pentru a completa “colecţia” cu exemplare care de care mai frumoase şi mai interesante.

 

Povestea a ȋnceput acum mai bine de patru ani, cȃnd la ȋndemnul unui prieten şi, de asemenea, cu sprijinul lui, Florin Sȃrca a pus bazele unui vis mai vechi. Pasiunea pentru păsări şi animale, după cum ne-a spus chiar el, datează de ani buni. Era nevoie doar de un imbold. Iar acesta a venit de la actualul primar al comunei Becicherecu Mic, Raimond Rusu, care a contribuit cu partea finaciară. La ȋnceput au cumpărat 2 păuni, apoi alţii şi alţii, care s-au ȋnmulţit şi iată că, astăzi, ferma totalizează 76 de păuni maturi şi peste 50 de pui. Cel mai valoros exemplar este un păun Opal, care costă ȋn jur de 1.000 de euro. Pȃnă la ora actuală se poate vorbi de o investiţie care se ȋnvȃrte ȋn jurul sumei de 15.000 de euro.

Deocamdată, cei doi se mȃndresc cu 9 rase de păuni, care, prin ȋmperechere, pot genera alte rase. Acesta este şi scopul, pentru că, deocamdată, nu poate fi vorba de vreo afacere. Mai precis, ȋn cei peste 4 ani de activitate, nu s-a ȋnregistrat niciun profit, ţinta fiind mărirea şi stabilizarea fermei.

Pe lȃngă păsările frumos colorate, ȋn spaţiile special amenajate ȋn grădina dudeşteanului mai vieţuiesc raţe, fazani, porumbei, oi de camerun, dar şi un ponei. Totul spre deliciul micuţului Alexandru, fiul lui Florin, care, zilnic, ȋi dă poneiului să ronţăie cuburi de zahăr.

Pe lȃngă efortul finaciar suportat de Raimond Rusu, Florin beneficiază şi de ajutorul ȋntregii familii. Şi asta pentru că, la ora actuală, este nevoie de multă

muncă, de la curăţenie pȃnă la hrană şi alte cele necesare bunei desfăşurări a activităţii în fermă. Mai ales că, la fel ca orice om responsabil, Florin are şi un job care ȋi solicită destul de mult timp.

Deşi este doar la nivel de discuţie, planul de viitor este de extindere a fermei. Adică un spaţiu mai mare care să cuprindă şi alte specii de păsări şi animale. Un loc de agreement, unde omul să poată să se desprindă de stresul cotidian şi să se ȋncarce cu energie pozitivă.

 

Deni Popa

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare