12.9 C
Timișoara
marți,11,mai,2021
AcasăStiriPDL cere azi eliminarea impozitului şi contribuţiilor aferente veniturilor din activităţile agricole

PDL cere azi eliminarea impozitului şi contribuţiilor aferente veniturilor din activităţile agricole

Prin O.G. nr. 8/2013, Guvernul Victor Ponta a transformat impozitul pe câştiguri din activităţi agricole, silvice şi piscicultură în impozit pe producţie şi pe pierderi, contrar principiilor fiscale, care se aplică în orice economie de piaţă. Prin impozitul introdus de Guvernul Victor Ponta foarte mulţi fermieri sunt puşi în imposibilitatea de a-l plăti, aducându-i în stare de faliment.

Reglementarea defectuoasă a acestui impozit a creat disfuncţionalităţi privind încasarea, fiind ineficient şi pentru bugetul statului. Din datele furnizate de către Ministerul Finanţelor Publice rezultă că estimările au fost de aproximativ 450 milioane lei, iar încasările au fost de aproximativ 120 milioane lei. Dacă luăm în considerare şi intenţia Guvernului de a restitui impozitul persoanelor care au înregistrat pierderi, există un motiv în plus pentru eliminarea acestui impozit.

Inclusiv Guvernul Ponta recunoaşte că introducerea acestui impozit s-a făcut pe picior, într-un mod neprofesionist, creând mari prejudicii fermierilor. Considerăm că Guvernul Ponta are o singură preocupare: colectarea de bani, prin orice mijloace, doar pentru a satisface clientela politică a USD.

PDL solicită aprobarea în procedură de urgenţă a acestei iniţiative legislative pentru a limita prejudiciile aduse celor care muncesc în agricultură şi nu doresc să devină asistaţi ai Guvernului Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,914FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
46,600AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente