Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăFlorin Bîrsăşteanu: „Avem soluţii pentru sănătatea românilor” (P)

Florin Bîrsăşteanu: „Avem soluţii pentru sănătatea românilor” (P)

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Manager general al Spitalului Judeţean din Timişoara, Florin Bîrsăşteanu s-a înscris în lupta pentru funcţia de deputat în Colegiul 3 Timişoara. Deşi nu i-a fost uşor să renunţe la halatul de medic pentru costumul de politician, pentru că, aşa cum spune, nu se consideră un politician de profesie, Bîrsăşteanu este mai hotătât ca niciodată să câştige alegerile de duminică.

Domnule Bîrsăşteanu, aţi decis destul de greu să intraţi în această luptă pentru postul de deputat. De ce aţi amânat luarea deciziei?

Nu aş considera-o neapărat o amânare. Însă o să fiu sincer şi o să vă spun exact ce s-a întâmplat. Eu, înainte de a fi medic şi, dacă vreţi, politician, sunt un om normal. Niciodată nu am luat o decizie fără a mă consulta cu familia mea, care este mereu pe primul loc. Să ştiţi că nu este uşor să iei o hotărâre de acest gen. Nu pentru că nu mi-aş dori să ajung deputat, ci pentru că am pus serios în balanţă plecarea de lângă familie. Apoi, am o altă „familie”. Cea a pacienţilor mei, a oamenilor în slujba cărora mi-am pus toată priceperea şi toate cunoştinţele medicale. Am realizat că din dubla postură, de medic şi deputat, pot să îi ajut şi mai mult.

Se vorbeşte tot mai mult că, din cauza numărului mare de deputaţi, puterea aleşilor din Parlament s-a diluat. Cum credeţi că veţi reuşi să vă faceţi auzit în Camera Deputaţilor?

Aş vrea să lămurim un lucru extrem de important: eu nu mă duc în Parlamentul României pentru putere. Este un termen care mie nu îmi place. Eu mă duc în Parlament mânat de dorinţa de a face bine, din dorinţa de a schimba lucrurile sau de a le aduce pe drumul cel bun. La Bucureşti există în prezent o echipă foarte bună în sistemul medical, care este prioritatea mea numărul 1. Şi când spun foarte bună mă refer, în principal, la două nume: Raed Arafat şi Dorel Săndesc. Doi oameni pe care îi cunosc foarte bine, doi oameni care cunosc foarte bine sistemul medical din România, doi profesionişti desăvârşiţi în a căror echipă mă voi regăsi poate cel mai bine. Ştim care sunt carenţele şi neajunsurile sistemului de sănătate, ştim că de multe ori banii alocaţi de la buget au fost cheltuiţi nechibzuit. Ştim, însă, foarte bine care sunt soluţiile pentru redresarea sănătăţii în România.

Sondajele de opinie vă dau favorit pentru câştigarea alegerilor de duminică. Cum vor simţi timişorenii că deputatul Florin Bîrsăşteanu lucrează pentru ei?

În decursul acestei campanii electorale, unul dintre contracandidaţii mei a spus de două ori, mai întâi la dezbaterea electorală de la Universitatea de Vest şi apoi la o emisiune la TVR, că eu sunt singurul, dintre cei cinci candidaţi, care chiar poate face ceva în Parlament în folosul timişorenilor. Repet, un contracandidat a afirmat acest lucru. Eu cred că Timişoara are nevoie de un deputat care să se bată pentru proiectele oraşului, nu de unul care să se lamenteze că nu vin bani de la Bucureşti. Auzim tot mai des astfel de declaraţii. Timişoara şi timişorenii au nevoie de un reprezentant care poate oricând să deschidă uşa unui ministru, de un deputat care ştie realităţile oraşului şi problemele cu care se confruntă concetăţenii noştri. Să terminăm odată cu lamentările. După cum ştiţi, eu sunt medic. Prioritatea mea numărul 1 este sănătatea. Aici vreau să intervin şi să susţin proiecte care pot aduce plusuri sănătăţii şi vieţii timişorenilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Articole asemănătoare