AcasăStiriEvenimentFOTO Drapelul de lupta al jandarmilor din Gruparea Mobila Timisoara a fost...

FOTO Drapelul de lupta al jandarmilor din Gruparea Mobila Timisoara a fost ”actualizat” si sfintit

Jandarmii de la Gruparea Mobilă din Timișoara au găzduit un ceremonial militar și religios cu ocazia sfințirii noului drape de luptă al unității, acesta fiind ”actualizat”.

Joi, 22 noiembrie 2018, la sediul Grupării de Jandarmi Mobile ”Glad Voievod” Timişoara a avut loc un ceremonial militar şi religios dedicat sfinţirii noului drapel de luptă al unităţii. Manifestările dedicate acestui eveniment au fost conduse de către comandantul unităţii, colonel Cîmpan Remus Ioan.

Slujba de sfinţire a drapelului de luptă a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei care a transmis, cu acest prilej, mesajul său adresat jandarmilor.

Noul drapel de luptă are elemente actualizate în conformitate cu prevederile Legii nr. 146/2016 pentru modificarea Legii nr. 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului.

Drapelul de luptă al Grupării de Jandarmi Mobile ”Glad Voievod” Timişoara este compus din: acvila încoronată, flamura, hampa și accesoriile. Pe aversul suportului acvilei este înscrisă deviza „ONOARE ȘI PATRIE” iar pe revers denumirea în clar al unității militare, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Glad Voievod” Timişoara. Pe flamură sunt reproduse, în fâșii, culorile drapelului României, cu albastru la hampă, galben și roșu. În fiecare din cele patru colțuri ale flamurei sunt brodate, cu fir aurit, cununi din două ramuri de stejar, care au în interiorul lor însemnul de armă.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente