Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Fundația ”Pentru Voi” iluminează Timişoara în ALBASTRU. Cerul se va umple cu LAMPIOANE!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

”Light it up blue” este o acţiune internaţională prin care, în zilele de 1 şi 2 aprilie se iluminează în albastru clădiri importante din întreaga lume. Pentru al şaptelea an consecutiv şi Timişoara se alătură metropolelor lumii în această acţiune de conştientizare a autismului prin Fundaţia ”Pentru Voi”, care organizează o serie de manifestări.

”Pentru al şaptelea an consecutiv, Fundaţia ”Pentru Voi” aduce la Timişoara Ziua internaţională de conştientizare a autismului. Pe plan internaţional, dacă pentru copiii cu autism există programe terapeutice, centre specializate şi metode de intervenţie timpurie, pentru adulţii cu tulburări de spectru autist, nu există mai nimic. Sunt foarte puţine programe de sprijin a tinerilor şi adulţilor cu autism, nu se cunosc metode terapeutice eficiente. De aceea, e nevoie de un efort conjugat al societăţii civile din întreaga lume pentru a atrage atenţia asupra nevoii de sprijinire a programelor de cercetare in domeniul autismului şi de dezvoltare a serviciilor pentru adulţii cu TSA. Este ceea ce se întâmplă în 2 aprilie când se aprind lumini albastre, iar clădiri emblematice, de la Piramidele egiptene la Catedrala Sagrada Familia din Barcelona, vor fi iluminate în albastru într-un efort conjugat de a atrage atenţia asupra nevoilor persoanelor cu autism. Ne dorim ca şi în acest an să participe cât mai mulţi timişoreni la acţiunile pe care le vom desfăşura pentru ca Timişoara să fie din nou în rândul marilor oraşe ale lumii”, a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei ”Pentru Voi”.

Programul zilei de 2 aprilie, la Timișoara, cuprinde următoarele evenimente:
– 20:00 – 20:45, organizarea unui marş albastru care să atragă atenţia asupra Zilei Internaţionale a Autismului, pe traseul Operă – Catedrală – Primărie – Operă. Marşul va fi condus de Fanfara ”Pro Amiciţia” condusă de dirijorul Ştefan Căldăraru, iar persoanele care vor participa la această acţiune vor fi îmbrăcate în albastru.
– 20:45 – 21:00, lansarea oficială a evenimentului la Timişoara şi lansarea de lampioane albastre în faţa Operei Române ca simbol al speranţei şi al recunoaşterii valorii persoanelor cu tulburări de spectru autist.
– 21:00 – 22:00, iluminarea în culoarea albastră a clădirii Operei Române, cu sprijinul echipamentelor puse la dispoziţie de compania Elba Timişoara.

Autismul este o dizabilitate de dezvoltare care afectează abilităţile de comunicare şi socializare, este asociat cu rutine rigide şi comportamente repetitive, nu se cunoaşte cauza apariţiei lui şi durează întreaga viaţă. Conform ultimelor statistici din SUA, autismul afectează 1 din 68 de copii, fiind mai des întâlnit decât cancerul, SIDA, diabetul sau Sindromul Down.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Opera Română din Timișoara, ”vopsită” în albastru de Ziua Internațională a Autismului FOTO

”Light it up blue” este o evenimentul care are loc în plan internaţional prin...

Femeile din PNL Timișoara au împărțit, ieri, daruri de Crăciun FOTO

Structurile PNL Timiș au, la fel ca în fiecare an, acțiuni caritabile cu ocazia...

Gala ”Pentru Voi” a ajuns la ediţia a XI-a. Când are loc evenimentul și pentru cine se strâng fonduri

"Gala Pentru Voi este un eveniment tradiţional al Fundaţiei Pentru Voi şi ne bucurăm...