GATA! ”Complexul rutier Michelangelo” a fost inaugurat azi! Se poate circula la suprafață FOTO/VIDEO

Date:

Șoferii care utilizează des zona Podului Michelangelo sau doar trec prin Piața Leonardo da Vinci pot fi bucuroși. Sâmbătă, 20 decembrie 2014, așa cum era de așteptat de altfel, întreaga intersecție a fost dată în folosință, pe toate arterele, exceptând traversarea subterană, care mai necesită cel puțin o săptămână de vreme constant bună și fără precipitații, așa cum declara vineri, primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Astfel, astăzi au fost deschise bulevardele Corneliu Coposu, de la strada Pestalozzi până la Piața Leonardo da Vinci și Vasile Pârvan, până la Biblioteca UPT, pe ambele sensuri de circulație. Mai mult decât atât, odată cu deschiderea acestor ”bretele”, edilul-șef al Timișoarei a inagurat și sistemul de semaforizare al intersecției, precizând că acesta este unul ultra-modern, cu senzori în asfalt, pentru a nu crea cozi interminabile în timpul așteptării la semafor. ”Intersecția este semaforizată inteligent. Au fost montați senzori în asfalt, care detectează nivelul de trafic” a explicat Nicolae Robu

“Am dat drumul la circulație și pe axa est-vest pe bulevardele Pârvan și Coposu. A fost înnoită o porțiune considerabilă și vom continua și pe Pestalozzi. Pe Bulevardul Vasile Pârvan am reînnoit în totalitate și spațiul verde și trotuarele. Pe Bulevardul Corneliu Coposu am reconfigurat benzile de circulație astfel încât am putut realiza și 60 de locuri de parcare, iar la intersecția cu Pestalozzi am redefinit sensul giratoriu. S-au plantat 200 de pomi, 500 de trandafiri și a fost amenajată o suprafață de peste 4000 de metri pătrați, practic, s-a refăcut tot spațiul verde adiacent, fiind schimbate și toate rețelele de utilități”, a explicat Nicolae Robu prezent la deschiderea traficului.

O altă veste bună vine, din aceeași zonă, pentru utilizatorii de trnsport în comun. “Începând cu 1 ianuarie 2015 se va redeschide și linia de troleibuz 19 și tot atunci vrem să dăm drumul și la linia Expres 8″, a mai precizat edilul-șef al capitalei Banatului.

Singura lucrare rămasă nefinalizată este în subteran, în interiorul tunelului care străbate intersecția. Chiar dacă nu mai este mult de lucru, finalizarea lucrărilor la nivelul pasajului subteran necesită o ”combinație” de temperaturi mai ridicate și fără precipitații, de cel puțin o săptămână continuă, pentru a putea fi pusă în funcțiune și această ultimă latură a proiectului, explica ieri primarul Timișoarei.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare