Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Încă un timișorean Campion Mondial… dublu! Sorin Cazacu a luat două medalii de AUR și una de ARGINT, la Plzen

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
9.5 ° C
10.6 °
8.1 °
80 %
2.1kmh
0 %
lun
23 °
mar
25 °
mie
26 °
joi
23 °
vin
21 °

Halterofilul timișorean Sorin Cazacu a reușit din nou cele mai bune performanțe, așa cum a făcut și anul trecut. Dacă în 2013 a luat trei medalii de aur din tot atâtea posibile, la Mondialul din Statele Unite ale Americii, avându-l ca adversar direct pe americanul Andre Gholson, în acest an, în Europa, americanul a reușit să-i smulgă o medalie de aur lui Sorin și implicit ”totalul” de kilograme ridicate.

”Am concurat răcit, pentru că în seara de dinainte de finală am răcit și nu știam exact ce medicamente pot lua, pentru a nu ieși dopat ulterior, așa cum au mai pățit și alți sportivi români, dar am reușit să câștig chiar și așa Campionatul Mondial de Powerlifting Masters” ne-a povestit Sorin bucuros, după întoarcerea din Cehia.

Medaliile de aur și încununarea sa drept Campion Mondial vin pentru rezultatele obținute la genoflexiuni, unde a reușit să câștige proba datorită celor 375 de kilograme ”dovedite”, dar și la împins-culcat, unde a ridicat 270 de kilograme. Medalia de argint a luat-o pentru ”total” reușind să ridice 917,5 kilograme, cu 2,5 kg mai puțin decât noul Campion, americanul Andre Gholson, care a ridicat un total de 920 kg.

Lupta finală a fost extrem de strânsă, pentru medalii concurând, alături de Sorin Cazacu și american, și un localnic, dar și un austriac. Rezultatul care l-a ”dezamăgit” pe Sorin, și care nu i-a permis să se ipună ca și anul trecut pe toate ”palierele” a fost cel de la proba de îndreptări, unde a terminat pe locul 4, cu 272 de kilograme. ”Vreau să le mulțumesc colegilor Florin Suciu și Marius Raica, pentru că au fost lângă mine și m-au ajutat, Primăriei Timișoara și Consiliului Județean Timiș pentru sprijinul financiar acordat, dar și Federației Române de Powerlifting, precum și celor de la Vitabolic și tuturor celor care m-au sprijinit și au au fost alături de mine” spune Sorin.

Pentru Cazacu urmează o competiție aproape la fel de importantă, ca fiecare de altfel, clubul său, Caza Powerlifting fiind înscris la Cupa României de Powerliftin, competiție ce se desfășoară pe data de 11 octombrie, la Beiuș.

Sportivul va putea fi ”admirat” în cadrul unui eveniment nou ce se desfășoară la Timișoara și debutează în acest weekend. Este vorba despre Festivalul Timland, unde Cazacu va face o demonstrație de măiestrie sâmbătă, de la ora 14:00, în cadrul evenimentului ”Întâlnește un campion”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare