Încă un timişorean în Campionatul Naţional de Raliuri. Bogdan Cuzma vrea titlul la debutanţi încă din primul sezon în CNR

- Advertisement -

image7După ce a concurat mai multe sezoane cu succes în Campionatul Regional de Rally Sprint, dar şi în Campionatul Naţional de Viteză pe Traseu Montan, pilotul timişorean Bogdan Cuzma îşi face intrarea în „lumea bună” a raliurilor adevărate. Acesta debutează în sezonul care stă să înceapă din Campionatul Naţional de Raliuri – Dunlop 2013, chiar în prima etapă, ce are loc în weekend, la Braşov.

Plecat iniţial din Campionatul Regional de Rally Sprint şi ajuns în competiţia naţională de viteză pe traseu montan (VTM), Bogdan Cuzma va reprezenta Timişoara, începând cu 2013, în Campionatul Naţional de Raliuri – Dunlop (CNR) chiar din prima etapă. Cea dintâi apariţie a pilotului bănăţean în CNR 2013 va fi chiar la debutul noului sezon, la Braşov, acolo unde are ca obiectiv să ajungă la linia de finish, urmând ca „cerinţele” să crească etapă de etapă. „De la prima etapă îmi doresc să termin cursa, dacă se poate chiar pe un loc pe podium la categoria debutanţi. Adevăratele obiective le-am stabilit pentru etapele următoare, dar mai ales pentru finalul acestui campionat, atunci când sper să obţin primul loc la aceeaşi categorie – debutanţi” a declarat Cuzma pentru Vocea Timişului.

Bogdan Cuzma concurează în CNR 2013 pe o maşină Renault Clio II CUP, modificată integral pentru întrecerea naţională. „Ajutorul” lui Bogdan va fi Dănuţ Haţigan, copilotul timişoreanului având o experienţă de invidiat în motorsport. Dacă experienţa lui Bogdan în motorsport a ajuns la doi ani, Haţigan a debutat în 1989. Cuzma are 23 de ani, 1,79 înălţime şi 85 de kilograme şi are în palmares locul 3 în clasamentul din 2011 al Campionatului Naţional de Viteză pe Traseu Montan, dar şi o serie lungă de alte locuri fruntaşe atât în competiţia mintită, cât şi în Campionatul Regional de Rally Sprint.

Următoarea etapă a CNR, după cea de la Braşov, va fi cea de la Timişoara, aceasta fiind programată în zilele de 12 şi 13 aprilie 2013.

Timişoara va fi reprezentată, la Braşov de încă două echipaje ale căror piloţi vin din Timişoara, „cuplul” Raul Szene – Emil Ghinea participând cu o Honda Civic, în timp ce Adrian Ionescu şi Victor Pop vor concura la bordul unei Toyota Celica.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare