Ioan-Dragomir

Ioan Dragomir a fost eliberat din funcția de director general al Direcției Regionale a Finanțelor Publice din Timișoara de către președintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, care a dispus și a semnat ordinul său de eliberare. Motivul a fost faptul că a refuzat să primească un inspector de la Integritate în comisia de examinare pentru promovare.

„Există persoane care cred că sprijinul politic sau manipularea sindicatelor sunt lucruri mai importante decât procesul de reforma a ANAF. Măsura dispusă astăzi reprezintă un mesaj clar că nu este deloc așa”, s-a scris într-un comunicat emis de ANAF, semnat de Gelu Ștefan Diaconu. Aceeași decizia a fost luată și în ceea ce-l privește pe directorul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași, Marian Bosianu.

La începutul lunii curente, conducerea ANAF a trimis în teritoriu o circulară prin care anunța dispunerea măsurilor cu privire la concursurile de promovare în grad profesional. Una dintre acestea prevede că examenul de promovare se organizează centralizat, la nivelul regiunii, și să se constituie o singură comisie de examen și o singură comisie de soluționare a contestațiilor. Regula ca un inspector al Direcției de Integritate să fie prezent în cadrul comisiilor de examinare a fost instituită pentru toate examenele din cadrul Direcției de Antifraudă Fiscală.

ANAF transmite că scopul acestei măsuri este eliminarea examenelor aranjate și permiterea accesului la promovări doar pe baza competențelor profesionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.