Finalul săptămânii trecute a adus cu el etapa cu numărul 5 şi totodata finala campionatului European de Est, România fiind reprezentată cu succes de echipa din Giroc – Pascotă Racing Team – prin Ionel Pascotă, pilot ce a concurat la clasa 600 cmc Supersport, pe o motociletă Yamaha R6.
La sfârşitul săptămânii trecute, în Serbia la Batajnica a avut loc etapa cu a V-a şi totodată finala Campionatului European de Est.
Echipa de la Giroc a fost reprezentată de sportivul Ionel Pascotă la clasa 600 cmc Supersport, cu o motocicletă Yamaha R6. Ziua dedicată calificărilor l-a avut pe Pascota în pole position, însă la ultima sesiune de calificare, la ieşirea dintr-un viraj, giroceanul a pierdut aderenţa roţii faţă şi a suferit un accident, din fericire, fără urmări grave. Mecanicul Mircea Doncean s-a ocupat de reparaţia bolidului, reuşind să înlocuiască toate piesele distruse, motocicleta fiind pregatită pentru cursa de a doua zi cu toate că echipa nu era sigură dacă Pascota va fi apt pentru a lua startul, acesta acuzând dureri la mâna dreaptă.
Într-un final, spre fericirea echipei, pilotul din Giroc a fost prezent pe grila de start, iar după o plecare mai puţin reuşită în cursă şi o clasare, în prima tură pe locul 8, a început o cursă de recuperare. În ultima tură, ultimul viraj, Ionel a depăşit un sportiv sârb reuşind să încheie cursa pe poziţia a treia. Odată cu acest loc, la Giroc, vine un titlu de vicecampion al Europei de Est, rezultat apreciat de întreaga comunitate.
A fost un an greu din toate punctele de vedere şi faptul că am abandonat o etapă din Turcia, Istambul, m-a îndepărtat de titlul de campion. Vreau să le mulţumesc tuturor susţinătorilor care au fost alături de noi, în 2012, în Campionatul European de Est, în special domnului primar al comunei Giroc, Iosif Ionel Toma şi Consiliului Local Giroc.” a declarat Ionel Pascotă la finalul cursei de la Batajnica.
Finalul clasamentului Campionatului European de Est din anul 2012 este :
1. Nenad Stojanovic, Serbia – 96 de puncte;
2. Ionel Pascotă, România – 77 de puncte;
3. Toprak Razgatloglu, Turcia – 75 de puncte.
Următoarea cursă va fi la finalul acestei săptămâni, la Arad, şi va conta pentru Campionatul Naţional, unde sportivii de la Pascota Racing Team Giroc vor fi prezenţi.
Octavian Pintean

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.