agricultura-ecologica

Exploataţiile ecologice, atȃt de producţie vegetală, cȃt şi animalieră sunt sprijinite financiar şi ȋn acest an. Pentru a beneficia de subvenţii, timişenii angrenaţi ȋn astfel de activităţi trebuie să depună la sediul APIA din judeţ o cerere de solicitare a ajutorului specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole ecologice, pȃnă la data de 15 octombrie 2012 inclusiv. Banii se dau pentru exploataţiile aflate ȋn perioada de conversie, adică de trecere de la agricultura convenţională la cea ecologică.

Pot beneficia de ajutor bănesc persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau familiale constituite conform O.U.G. nr. 44/2008 sau persoanele juridice. Condiţiile pe care trebuie să le ȋndeplinească beneficiarii sunt următoarele: ȋnregistrarea exploataţiei în sistemul de agricultură ecologică, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – MADR, prin direcţiile agricole de dezvoltare rurală judeţene; deţinerea unui contract cu o firmă de inspecţie care să certifice producţia ecologică; deţinerea unui document cu detalii privitoare la anul de conversie, cultura, suprafaţa, numărul de animale, numărul de familii de albine, dar şi menţinerea în sistemul de agricultură ecologică pe o perioadă de 5 ani.

Pentru anul ȋn curs, Romȃnia beneficiază de suma totala de 4.098.000 euro, cu aproximativ 20% mai mult decât suma disponibila ȋn 2011.

 

Denise Popa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here