Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Jandarmii Grupării Mobile, acţiuni anti-drog în liceele din Timişoara. Vezi ce înseamnă ”Școala neprăfuită”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Activitatea desfăşurată marți, 17 februarie 2015, are ca scop, creşterea gradului de siguranţă în unităţile de învăţământ preuniversitar, prevenirea delincvenţei juvenile şi reducerea riscului de victimizare în rândul minorilor.

Jandarmii de la Gruparea Mobilă Timișoara au prezentat elevilor aspecte privind prevenirea consumului de droguri, efectele acestuia din punct de vedere medical şi probleme care rezultă din cauza consumului sau a discriminării. Această activitate s-a desfăşurat în sistem interactiv, ocazie cu care au fost dezbătute teme de interes privind răspunderea contravenţională a minorilor, respectarea regulamentelor şcolare, a legilor şi cauze care generează delincvenţa juvenilă.

145 de elevi ai claselor a IX, X, XI, XII–a din cadrul Colegiului Silvic ”Casa Verde” din Timişoara au asistat la aceste acțiuni, alături de dascălii lor. În același cadru au mai fost dezbătute probleme privind consumul de băuturi alcoolice şi fumatul ca şi factori generatori ai comportamentului agresiv, mult discutata problemă a cauzelor şi consecinţelor absenteismului şcolar precum şi aspecte legate de prevenirea şi combaterea violenţei domestice şi stradale.

Jandarmii timişoreni şi ofiţeri din cadrul Centrului Regional de Prevenire şi Consiliere Antidrog Timişoara vor continua desfăşurarea de astfel de activităţi, în această săptămână, la școala ”Dimitrie Ciumăgeanu” şi la Grupul Şcolar ”Emanoil Ungureanu” din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Doi scandalagii din Lugoj, cunoscuți de Poliție, recidivează! I-au furat banii și i-au spart telefonul unui bărbat

La nici o lună după ce au provocat un scandal la un botez din...

Un spaniol si-a pierdut portofelul in centrul Timisoarei. A ajuns la Consulatul Onorific!

Un cetățean spaniol și-a pierdut portofelul în zona centrală a Timișoarei, acolo unde a...

Calatorea fara bilet si le-a facut scandal controlorilor STPT. L-au potolit jandarmii

Un bărbat care călătorea cu mijloacele de transport în comun, surprins de controlorii Societății...