AcasăStiriSocialMai mulți copaci tăiați de la bază în Complexul Turistic "Camping Internaţional"...

Mai mulți copaci tăiați de la bază în Complexul Turistic „Camping Internaţional” din Timişoara

Mai mulți copaci din interiorul Complexului Turistic Camping Internațional, care fac parte din Pădurea Verde, au fost tăiați de la bază, defrișați, fără ca arborii să sufere de vreo maladie sau să fie rupți, fiind perfect sănătoși. Proporționate și aranjate în mai multe stive, bucățile de copaci arată ca și pregătiți de transport, singura mișcare care-i mai desparte de foc, fiind tăierea lor în bucăți mai mici.

Totuși, reprezentanții pensiuni, care au dat dovadă de reticență la nivelul comunicării, au spus că nu ei sunt cei care răspund de lemne, ci angajații Ocolului Silvic, și că nimeni nu și-ar permite să defrișeze copacii pentru că proprietatea este privată. Răspunsul șefului Ocolului Silvic Timișoara, Munteanu Emanuel, a venit repede și prompt, spunând că nu poate fi vorba de o toaletare, din moment ce copacii nu erau putrezi și au fost tăiați de la bază. Chiar dacă tăierea s-a făcut pe proprietatea privată, nu s-ar fi întâmplat fără aprobarea Ocolului Silvic. Ba mai mult, arborii ar fi trebuit să fie marcați înainte de tăiere, iar în caz contrar cei care au îndrăznit să-i doboare au săvârșit o infracțiune. Acesta a mai menționat că se va îndrepta mâine la fața locului pentru a stabili cu exactitate cine a tăiat copacii și din ce cauză.

La fel ca în multe cazuri, ambele părți fug de răspundere, însă sursele au o cu totul alta variantă, de care atât cei de la Ocolul Silvic, cât și reprezentanții Camping-ului s-ar putea să fi auzit și să se fi pus de acord. Compania Smithfield ar fi interesată să cumpere domeniul pentru a-l transforma într-un complex rezidențial, iar această transformare ar fi posibilă doar dacă o parte din copaci ar fi tăiați.

Desigur, mai e mult până departe, însă pas cu pas zona împădurită poate dispărea și, peste noapte, timișorenii s-ar trezi cu și mai puțină vegetație, capitol la care oricum suferă sever, poluarea făcându-și simțită prezența din ce în ce mai mult. Și primarul Nicolae Robu a declarat în nenumărate rânduri că va lupta împotriva tuturor celor care vor dori să polueze Timișoara sau să faciliteze acest demers.

Un răspuns mai clar îl vom avea mâine, atunci când președintele Ocolului Silvic Timișoara, Munteanu Emanuel, va merge să verifice cazul și să stabilească de ce au fost doborâți arborii.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
188CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente