Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriManipulare și instigare la rasism: Invenţie ordinară a unui pseudo-jurnalist despre musulmani,...

Manipulare și instigare la rasism: Invenţie ordinară a unui pseudo-jurnalist despre musulmani, care ar fi agresat timișoreni, chiar în centrul orașului!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Timișoara este cunoscută ca fiind unul dintre puținele orașe din țară în care diferite etnii trăiesc şi conviețuiesc, în mod pașnic, fie că vorbim de sârbi, unguri sau musulmani. Acest simbol multicultural a fost denigrat recent, prin intermediul blogului pseudo-jurnalistului Gigi Ilaș, care a dezinformat prin articolul „ALERTĂ! Mai mulţi imigranţi furioşi au atacat pietoni în centrul Timisoarei!”.

Mai exact, în acest articol, Gigi Ilaș relatează o poveste, conform căreia mai mulți timișoreni au fost agresați, chiar în zona centrală a orașului, chipurile, de către imigranți musulmani. De unde a știut el că sunt imigranți, de exemplu, nu simpli studenți la medicină, e greu de înțeles. Asta ar fi prima întrebare?!

„Vineri seară mă întorceam acasă de la servici, la ora 8.30. Pe același drum merg de ani de zile. La Bastion, lângă stația de autobuze spre Ghiroda, vizavi de Fântâna cu puncte cardinale, erau 5 arabi agresivi. Unul mic de stat, unul înalt și slab cu ochelari și încă 3. S-au legat de mai mulți oameni, care, când ajungeau în dreptul lor, o luau la fugă ca să scape din mâinile lor. Neavând pe unde să trec, fiind obosit, am luat-o și eu repede pe lângă ei, pe iarbă. Cel mic s-a repezit la trotineta mea și mi-a zis: give it to me, give it to me! Eu merg pe o trotinetă pentru adulți. I-am spus: I’ll call the police, perhaps! Asta i-a înfuriat și nu speriat cum speram și au venit toți spre mine, iar unul a zis: what did you say man? Așa că am fugit cât am putut pe lespezile de piatră de lângă Bastion, pe trotinetă, spre zebra de vizavi de tribunal, de unde veneau doi oameni. Așa am scăpat de arabi”, este povestea relatată pe blogul pseudo-jurnalistul Gheorghe Ilaș, care susține că a primit o sesizare din partea lui Petre Stănescu, cetățean, care ar fi sesizat și Poliția în acest caz.

A doua întrebare, care se pune, este cum naiba se face că cetățeanul respectiv, Petre Stănescu (un nume absolut comun), l-a sesizat tocmai pe Gigi Ilaș, proprietarul unui blog obscur, e și asta foarte greu de înțeles?! Aproape imposibil!

Reporterii Vocea Timișului au verificat informația. Potrivit reprezentanților IPJ Timiș, a fost primită o sesizare în acest caz, via email. În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit că CNP-ul persoanei, care a trimis sesizarea este inexistent. De asemenea, a fost verificată adresa indicată în plângere, dar acolo nu locuiește nimeni cu numele celui care a făcut plângerea. Oamenii legii cercetează în continuare acest caz pentru a identifica persoana, care a făcut sesizarea. În acest caz există suspiciunea că reclamația a fost inventată.

Așadar, având în vedere aceste date, cât și ,,exclusivitatea” pseudo-jurnalistului Ilaș, IPJ Timiș ar trebui să-l convoace și să-l întrebe pe cel care a rulat informația asta cu agresiunea, unde l-a întâlnit pe acest Petre Stănescu, de când îl cunoaște și unde anume poate fi găsit. Pur și simplu, cum a intrat în posesia ,,exclusivității”! Nu e vorba de divulgarea surselor și nici a secretului profesional, atâta timp cât ,,agresatul”, care nu există, e cu nume și prenume, citat, pe blogul „jurnalistului”.

Trebuie să mai menționăm faptul că ,,știrea” a fost preluată la nivel național, de câteva site-uri obscure de știri și a generat o adevărată isterie pe Facebook, în contextul recentelor atentate care au avut loc în Europa.

De asemenea, ,,știrea” a fost considerată discriminatorie de către reprezentanții comunității arabe din Timișoara, care va discuta dacă se impune o plângere penală în acest caz.

„Ceea ce a declarat ziaristul Ilaș Gheorghe este inadmisibil pentru că noi conviețuim în Timișoara cu toată lumea în liniște și pace. Nu a fost niciodată o problemă din punct de vedere al rasismului. Trăim în pace, nu avem nicio problemă unii cu alții, toată lumea se respectă, trec femei cu batic în cap pe stradă, nu se uită nimeni la ele pentru că așa e normal și așa e civilizat. Fiecare respectă religia celuilalt. Eu când am auzit de material, m-am interesat. Nu este adevărat, sunt niște invenții. Eu voi discuta cu reprezentanții moscheii și dacă ei hotărăsc să depună o plângere împotriva acestui material care instigă la ură, vom depune”, ne-a declarat Jabri Ahmad Tabrizi.

1 COMENTARIU

  1. mda…cum era de asteptat… Un idiot retardat, fara caracter, care isi spune „ziarist”… Jigneste profesia de „ziarist” !!! Din pacate nu exista o lege prin care sa se ridice licenta de ziarist si sa nu mai poti posta tampenii.
    Eu am vazut chestia aia, ce zicea idiotul ca e „articol” si mi-am dat seama ca e o inventie, din simplul fapt ca daca era ceva real, s-ar fi sunat la 112 si ar fi sunat o groaza de oameni… Pe de alta parte, daca vorbea in engleza, de unde sa stiu ca „agresorul”nu e chinez????????? …Iar faza cu marea stire data taman de „marele jurnalist anticoruptie, betic”, ce sa mai vorbim… exact el e „miezu’ din…stim noi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Demență în formă pură! Doi angajați ai STPT au fost înjurați, scuipați și șpreiați doar pentru că erau…controlori

Pare că pandemia i-a înnebunit pe toți! Oamenii sunt tot mai recalcitranți și au...

20.000 de ”nou-admisi” pot intra pe piata fortei de munca din Romania, in 2019

Guvernul a aprobat, în ședința de ieri, proiectul de Hotărâre privind stabilirea contingentului de...

Membrii PMP Timiş care nu au vrut să ia parte la mazilirea Roxanei Iliescu, şicanaţi cu ajutorul unei fiţuici online IMPACTPRESS

Nu au vrut să ia parte la demersul pentru îndepărtarea Roxanei Iliescu de la...