Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Martorii lui Covid! Partenerul Alin Nica i-a urat lui Dominic Fritz un bun venit în politica românească, lăsându-l într-un offside de zile mari

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023
Nimeni nu trebuie să fie expert în fizică cuantică și nici vreun inițiat în tainele Talmudului, ca să realizeze că, pe zi ce trece, useriștii se comportă exact ca niște AMATORI. Pur și simplu, ca niște începători care, odată intrați pe terenul de joc al administrației, își pierd orientarea în spațiu, uită direcția de joc și, mergând după fenta adversarilor, atacă doar spre propria poartă.

La fel de bine, e absolut greșit ca cineva să creadă că partenerii de alianță ai USR+ Timiș sunt cu mult mai inteligenți. Nu, e o eroare de calcul copilărească! Nici măcar PNL Timiș nu mai e ceea ce era odată! Singura diferență dintre cele două partide e că liberalii cunosc bine jocul la offside, cu atât mai mult când simt oportunitatea unui transfer de voturi sau de simpatie.

Căci doar despre asta a fost vorba, ieri, când Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis, în ciuda cifrelor și calculelor matematice, să nu mai prelungească carantinarea Timișoarei și a comunelor periurbane! Deși rata de infectare a crescut constant, în cele două săptămâni de carantină, impusă zonei metropolitane timișorene, la presiunile lui Dominic Fritz. Semn că măsurile autorităților nu au avut niciun efect. Ba din contră!

La finalul ședinței de aseară, CJSU și-a spus cuvântul: 20 de voturi pentru prelungirea carantinării, 9 împotriva și 9 abțineri. Astfel că, fără două treimi din voturi, așa cum cere legea, decizia de prelungire a carantinării Timișoarei și a comunelor periurbane a fost respinsă.

Prima concluzie care se poate desprinde, până aici, e ”gruparea voturilor” din CJSU, semn clar că atât Alin Nica, în calitate de președinte al CJ Timiș, cât și Zoltan Nemeth, din postura de prefect sau Dominic Fritz din poziția de Primar al Timișoarei, controlează, fiecare, mai mult decât… un vot!!!

Așa se fac cărțile și așa se iau deciziile de haită, ca să înțeleagă lumea! Povestea aia cu ”am avut un singur vot”, folosită de Dominic Fritz, strict pentru a justifica carantinarea zonei metropolitane, și rulată abia după ce reacțiile au fost extrem de virulente la adresa useristului, e una pentru copii.

Fără nicio legătură cu negocierile din subteran, care au loc înainte de orice decizie majoră și cu impact asupra vieții unei comunități! Pentru că vrem sau nu, chiar dacă sună cinic, totul se calculează în voturi, că așa e jocul politic!

Și fie că vrem sau nu, cel mai bine a simțit-o pe pielea sa Dominic Fritz care, de la poziționarea pro-carantinare, care a avut loc la data de 8 Martie a.c., la numai o săptămână de la declarații, a avut un minus de 16.000 de ”like-uri” pe pagina sa de Facebook. Și asta o spun experții!

Practic, useristul s-a ales cu un mare ”dislike”, semn că măsura pro-carantinare nu a fost pe placul timișorenilor. Poate că așa se și explică ”pierderea” informațiilor de pe pagina de om politic a lui Dominic Fritz despre care useriștii spun, în grup, că ar fi apărut ca urmare a unor setări.

Demagogie pură

Și primul care a sărit în schema, ca să anunțe victoria, a fost președintele CJ Timiș, liberalul Alin Nica. Într-un stil, deja consacrat, a făcut-o printr-un atac frontal la partenerul său de alianță, Dominic Fritz:

Deși am luat poziție fermă împotriva carantinei formale și inutile, și acum, și în urmă cu 2 săptămâni, acesta nu este un moment de bucurie. Simt tristețe și multă părere de rău pentru stresul pus pe copii și părinți, pentru pierderile financiare înregistrate în aceste două săptămâni, atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în creștere. Însă e important să privim spre viitor. Distanțarea fizică trebuie respectată, iar purtarea măștii și regulile de igienă tratate cu cea mai mare seriozitate”, a susținut Nica într-o postare pe Facebook. Liberalul a anunțat că ”nu sunt adeptul amenzilor, cred în respectarea din convingere a regulilor, iar aceasta este o ocazie să arătăm că timișorenii nu au nevoie de amenințări ca să respecte măsurile legale”. Acesta a lansat o nouă ”săgeată” către USR, afirmând ”pe lângă apelul către voi, cetățenii, fac apel și către Primăria Timișoara și Prefectură, să prezinte un plan coerent și inteligent de măsuri împotriva Covid-19. Eu sunt disponibil, ca întotdeauna, pentru colaborare interinstitutională și ajutor, acolo unde este nevoie”.

Dincolo de demagogia pură a declarației și dincolo de ”tristețea și părerea de rău”, Alin Nica nu e la primul atac pe care-l desfășoară la adresa partenerului său, Dominic Fritz. Și, cu siguranță, acesta nu va fi nici ultimul.

Fritz dă replica

Că alianța de dreapta ”funcționează de minune” și în Timiș, o demonstrează și schimbul de replici, constant, dintre USR+ și PNL. Evident că după ”aștept soluții concrete” și ”sunt disponibil pentru colaborare instituțională”, lansate de Alin Nica, la modul cel mai cinic cu putință, a venit și replica lui Dominic Fritz:

Deciziile de carantinare trebuie să fie logice ca să aibă credibilitate și ca oamenii să le înțeleagă și să le urmeze. Nu trebuie să existe nicio suspiciune că aceste decizii sunt luate din considerente altele decât strict epidemiologice. Astăzi DSP Timiș a propus continuarea carantinei pentru UATurile cu primari din USR PLUS și PSD, și a propus ridicarea carantinei pentru UATurile cu primari PNL. Sunt absolut uimit de conotația politică a acestor decizii. Am refuzat să particip la această înscenare. M-am abținut la votul de astăzi pentru că nu puteam legitima o hotărâre ilogică care ne duce la un șir nesfârșit de ieșiri și intrări în carantină în UATuri diferite din jurul Timișoarei. Așa cum am spus mereu, cred că o carantină are rost doar la nivel de zonă metropolitană. Carantina zonală din ultimele două săptămâni a reușit să încetinească ritmul de creștere. De ce să renunțăm la o măsură care producea efect? Sunt îngrijorat cum vom putea reduce rata de infectare în continuare fără măsuri mai restrictive pentru toată zona metropolitană – măsuri pe care le putem lua doar în scenariul carantinei. Eu sunt conștient că poziția mea pentru o continuare a carantinei pentru întreaga zonă metropolitană nu este una populară. Dar uitând-mă ce se întâmplă pe planetă, în țară și în județ, nu văd o altă ieșire responsabilă”.

Frâna de mână

Declarația lui Dominic Fritz are nuanțe interesante. Vorbește despre o înscenare, despre decizii ilogice și, mai mult decât orice, despre ”izvorul” de informații al primarului Timișoarei. Și nu e prima data când useristul Fritz se crede vreun lider planetar sau vorbește despre chestiuni macro, chiar naționale, dincolo de raza sa de competență, afirmând, cu subiect și predicat, că, în calitate de primar al Timișoarei, trebuie să vadă și dincolo de granițele orașului. Așa o fi, dacă zice domnia sa! Doar că timișorenii sunt cei care l-au votat, iar cei care au pus ștampila pe numele său au buletin de Timișoara!

Totuși de departe, cea mai interesantă afirmație, în ciuda explicațiilor, are legătură cu faptul că Dominic Fritz s-a abținut de la votul de aseară din CJSU. E ciudat pentru un lider userist, așa cum e Dominic Fritz, care, inițial, votase cu două mâini decizia de carantinare a Timișoarei și chiar se luptase pentru un asemenea deznodământ, să adopte o tehnică de non-combat. Una absolut lașă și de neasumare căci, dacă e vorba despre viața comunității, nu te poți poziționa decât ”pentru” și, în cel mai rău caz, ”împotrivă”!

Niciodată ”abținere”, căci ședința CJSU, de care depindeau peste 500.000 de suflete, nu trebuie confundată cu un copac la care să te oprești, după un drum lung cu mașina!

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=OmLGdSnc4VQ]

2 COMENTARII

  1. Buna Ziua! Numele meu este Alex, am citit articolul dumneavoastra, dar am si eu o intrebare. De unde avetii o atitudine rasiala impotriva unei gruparii religioase? Cum de va-ti gandit sa puneti „Martorii lui Corona” .Pute-ti fi trasii la raspundere pe baza le gala pentru intrigare la ura. Sa va fie rusine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare