Noapte grea pentru Poliţiştii Rutieri din Timişoara. Tot mai mulţi şoferi inconştienţi conduc beţi pe străzile oraşului

- Advertisement -

Acţiune vineri noaptea pe raza judeţului Timiş şi în Municipiul Timişoara. Poliţiştii de la rutieră au început acţiunea în jurul orei 22:30, când zeci de echipaje au împânzit judeţul, pentru depistarea şoferilor băuţi la volan şi acelor care circulă cu autoturisme neînmatriculate sau cu numere false. Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate, dovadă că pe străzile din Timişoara tot mai mulţi şoferi inconştienţi consumă băuturi alcoolice sau droguri, după care se urcă la volan.

Un prim caz a fost depistat de doi poliţişti rutieri, în zona sensului giratoriu din Piaţa Mărăşti, unde un tânăr conducea un autoturism înmatriculat în judeţul Caraş Severin şi a fost oprit pentru un control de rutină. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar în urma testării aparatul a indicat o valoare de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Nimic grav dacă luăm în considerare rezultatul testului, dar poitistii rutieri au avut suspiciuni că acesta a consumat droguri înainte să se urce la volan. Luat la întrebări şi verificat de poliţişti, aceştia au văzut că tânărul a fost condamnat în trecut pentru trafic de stupefiante. Au trecut la percheziţia autoturismului, iar tânărul a început să devină tot mai agitat. Şoferul a fost testat cu un dispozitiv special pentru astfel de situaţii şi dus la spital pentru prelevarea probelor de urină. Suspiciunile poliţiştilor s-au adeverit, chiar dacă şoferul a încercat să tragă de timp, motivând că nu îi vine să urineze. Într-un final testele au arătat că acesta a consumat metamfetamină înainte de a se urca la volan şi s-a ales cu dosar penal.

Un alt caz în cadrul acţiunii de vineri noaptea, 11 decembrie 2015, a fost a unui şofer care venea dinspre Bastion şi se îndrepta spre Pasajul Michelangelo. Poliţiştii rutieri, au organizat un filtru şi la Parcul Copiilor, unde au oprit majoritatea autoturismelor aflate în trafic la acea oră. Ajuns la intersecţia cu strada Loga, şoferul unui BMW, la vederea poliţiştilor a virat brusc la stânga şi a încercat să se facă nevăzut. Un echipaj a plecat imediat în urmărirea lui şi l-au blocat pe strada Nicu Filipescu, în apropierea Consiliului Judeţean Timiş. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar acesta a indicat o valuare de 0,78, mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost percheziţionat, urcat în autospecială şi dus la spital pentru prelevarea probelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai putem aminti de un caz aparte, când un şofer de taxi din Arad, după ce a petrecut cu prietenii la un bar de manele pe Calea Aradului, acesta s-a urcat la volan şi a vrut să plece spre casă. Şoferul era atât de beat încât ajuns la sensul giratoriu de pe Calea Aradului şi în loc să facă sensul pe partea dreaptă, l-a făcut prin partea stângă pe contrasens şi a început să ruleze spre Arad, tot pe contrasens. Un echipaj de poliţie a plecat în urmărirea lui şi l-au oprit la timp înainte de-a produce o tragedie. În autoturism se aflau alte şase persoane inconştiente, dacă ne gândim că au avut curajul să se urce în autoturismul condus de şoferul mort de beat. Poliţiştii l-au urcat pe şofer în autospecială şi s-au prezentat cu el la Spitalul Municipal, pentru prelevarea probelor de sânge. În total vineri noaptea au fost constatate 7 infracţiuni, 14 contravenţii în valoare de 5600 ron, 8 permise reţinute, 5 certificate de înmatriculare retrase, iar o persoană urmărită prin Interpol a fost prinsa în trafic de polițiștii rutieri. Acţiunile de acest gen vor continua, iar polițiștii timişoreni se află la datorie, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și un trafic rutier sigur, pe drumurile Timisoarei.

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Poliția Rutieră Timiș a tăiat în carne vie

E greu de crezut că și azi mai sunt...

Dealer de canabis prins drogat la volan

Polițiștii Serviciului Rutier Timiș au acționat pe principalele artere...

Baut, drogat si cu gura mare! Asa l-au prins politistii pe un conducator auto, la Timisoara VIDEO

Pe parcursul weekend-ului recent încheiat, polițiștii rutieri au acționat...

Peste 500 de sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri sâmbătă noaptea

Polițiștii Serviciului Rutier Timiș au organizat o acțiune pe...

Peste 250 de sanctiuni, bilantul politistilor rutieri într-o singura noapte

 Poliţiştii timişeni au continuat acţiunile în acest weekend pentru...

Terorizarea taximetristilor TUDO continua, la Timisoara. Pentru ce au fost amendati prin posta

Campania de amendare a taximetriștilor din Timișoara continuă în...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img