Noile autospeciale destinate Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, au fost predate! Câte vin în Timiș? FOTO

- Advertisement -

Miercuri, 29 aprilie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne, au fost predate către reprezentanții din teritoriu 156 de autospeciale Dacia Duster. Cu acest prilej, vicepremierul Gabriel Oprea a menționat că programul de achiziții auto este destinat celor două componente ”zona de prevenire și combatere a criminalității și cea de management a situațiilor de urgență. În cazul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, intervențiile în situații limită fac de multe ori diferența dintre viață și moarte, iar cei care câștigă lupta cu secundele, câștigă vieți.

Tocmai de aceea, ne ținem de cuvât și mergem mai departe cu proiectul nostru de investiții în siguranța și securitatea cetățenilor. În paralel cu eforturile guvernamentale de dotare a inspectoratelor pentru situații de urgență facem demersuri asemănătoare prin programe și finanțări europene în valoare de 250 de milioane de euro” a declarat vicepremierul Gabriel Oprea.

Cele 156 de autospeciale Dacia Duster care vor ajunge astăzi la structurile de situații de urgență constituie începutul unui proces care are ca scop îmbunătățirea și modernizarea dotărilor pe care pompierii le folosesc în misiunile de intervenție.

În cadrul programului de modernizare al parcului auto, Ministerul Afacerilor Interne a contractat aproape 2.900 de autospeciale, reprezentând cea mai mare achiziție de acest fel din ultimii ani, cu efecte directe în creșterea nivelului de siguranță al cetățenilor. Până în prezent, structurile de ordine publică și securitate națională cu atribuții în zona combaterii criminalității au primit 1.617 de autospeciale, urmând ca programul să se încheie în luna iunie, când restul de autospeciale vor ajunge la structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Din lotul de 156 de autospeciale ”împărțite” astăzi de vice-premier, 4 bucăți ajung în județul Timiș, Cele patru Dacia Duster destinate Pompierilor, vor fi împărțite între Timișoara, care primește două unități, Sânnicolau Mare și Deta cu câte o autospecială.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre...

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea...

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Articole asemănătoare

ISU Timis a fost dotat cu doua autospeciale si sapte barci pneumatice noi FOTO

Două autospeciale de stingere cu apă și spumă și...

Mos Craciun a sosit cu autospeciala si foc de artificii la ISU Timis

Salvează vieți tot anul, iar în prag de Crăciun...

Comerciantii de pe Brâncoveanu, amendati cu 70.000 de lei de ISU Timis

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș a demarat o...

FOTO Accident in Timis. Familie cu trei copiii, rasturnata cu masina in sant

Clipe de coşmar, astăzi, pentru o întreagă familie care...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img