O decizie cât un knock-out. Zdrăngăne vreo dantură pe undeva?

- Advertisement -

Guvernul Ponta îşi asumase răspunderea în Parlament pentru această lege, pe 19 noiembrie. Ea a fost atacată la Curte de PDL şi PP-DD.

Se încheie o săptămână dezastruoasă la capitolul credibilitate pentru putere. După ce luni, în lipsă de altceva, PSD anunţa începutul sfârşitului pentru regimul Băsescu, mai apoi îl jelea pe martirul politic Năstase, iar noi aflăm că plătim peste 30 de taxe şi impozite noi, iată că s-a făcut încet-încet vineri.

Oricât au încercat mijloacele media ale puterii să spele imaginea guvernanţilor, n-au prea reuşit. Iar lovitură dată de Curtea Constituţională nu poate fi scoasă din plexul guvernului Ponta nici cu laserul.

Câteva spicuiri din minuta emisă de CCR: legea ridică probleme în legătură cu competenţele, bunurile şi banii, elemente pe care le comportă procesul descentralizării; nu sunt stabilite clar competenţele instituţiilor, în unele cazuri fiind competenţe concurente; se încalcă dreptul de proprietate pentru că în anexele care însoţesc actul normativ nu se face distincţie între proprietatea publică şi cea privată; se încalcă regimul proprietăţii, al autonomiei locale şi cel al previzibilităţii legii…

Cum să te mai întrebi dacă aveau dreptate sau nu cei care-i acuzau pe autorii legii că au croit-o după vrerea şi măsura baronilor locali, când citeşti aşa ceva?
Va veni motivaţia Curţii, vor veni detaliile în plus.

Vor curge analizele, încercările de spălare, apretare, călcare şi punere pe un alt umeraş a situaţiei. Personal, consider că prea multe cuvinte în plus decât am scris, ar fi de prisos.

Atât aş adăuga: într-o lume în care mai marii îşi dau demisii pentru câteva minute de întârziere ale unui tren, pentru câteva sute de euro care dau pe lângă socotelile finanţelor sau pentru câteva paragrafe plagiate, ce ar trebui să facă cei din guvernul Ponta?

După ce şi-au asumat răspunderea pe o lege cu efecte colosale asupra statului, iar TOŢI judecătorii Curţii Constituţionale au căzut de acord că această lege contravine ÎN ANSAMBLUL SĂU legii de căpătâi a ţării?!

Eu nu găsesc decât un singur răspuns: un asemenea guvern ar trebui să îşi prezinte in corpore demisia!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Premierul Victor Ponta a demisionat

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe...

Revolutia uitata! Tu ce crezi c-a fost?

Culegând cartuşe din Girocului, holbându-mă la tancul ăla ars...

Cosmin Ţînta – Revoluţia mai poate învinge

Cel mai mult mă bucură sentimentul că naţia nu...

Din aceeași categorie

Categorii Populare