Oltean de 40 de ani, prins de poliţiştii din Timişoara, la FURAT din maşini azi-noapte! Vezi ce sfaturi dau oamenii legii!

- Advertisement -

Oamenii legii de la investigaţii criminale din cadrul Secţiei 1 Timişoara efectuează cercetări faţă de un bărbat în vârstă de 40 de ani, bănuit de comiterea mai multor furturi din autoturisme. Mai exact, azi-noapte, poliţiştii l-au depistat pe suspect, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Goicea, judeţul Dolj, la foarte scurt timp după ce a dat spargerile.

Olteanul a sustras din două autoturisme parcate pe strada Timocului, din Timişoara, un acumulator şi huse auto, prin spargerea geamului portierei maşinii, unul dintre autoturisme fiind şi neasigurat, iar la alte patru autoturisme, parcate pe aceeaşi stradă, bărbatul ar fi distrus rezervoarele cu intenţia de a sustrage combustibilul.

Prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 6.000 de lei, acesta fiind parţial recuperat de poliţişti.

Bărbatul de 40 de ani s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, procedându-se la reţinerea pentru 24 de ore a suspectului, poliţiştii continuând cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celui în cauză.

Politiştii timişeni recomandă proprietarilor de autoturisme câteva măsuri preventive de care ar trebui sa ţină cont pentru a nu deveni victimele acestor furturi:
• nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului, hoţii pot acţiona nestingheriţi;
• nu lăsaţi în interiorul autoturismului acte sau alte valori;
• în timpul zilei asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor;
• când părăsiţi autoturismul, chiar pentru un minut, nu va zgârciţi cu timpul dumneavoastră şi asiguraţi portierele; indicat ar fi şi cuplarea sistemului de alarmă – gândiţi-vă cât timp pierdeţi ulterior constatării şi reclamării furtului;
• nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, genţi sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor; aceştia acţionează atât în parcările aglomerate cât şi din mers, încercând portierele maşinilor staţionate;
• dacă la bordul autoturismului aveţi montata aparatură electronică de valoare, gen, radio – casetofoane scumpe sau CD playere, este indicat să fie luate în casă pe timpul nopţii;
• încercaţi să montaţi aparatura audio pe un sistem tip şină, cu fise, care să permită o deconectare uşoara şi fără riscuri;
• nu lăsaţi în maşina bani, cărţi de credit, ordine de plată sau alte obiecte;
• obiceiul de a încuia in torpedo banii, atrage de obicei atenţia;
• spărgătorii vor profita de fiecare clipă care o manifestaţi prin neglijenţa în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră, dar mai mult interes în protecţia bunurilor ce le deţineţi, vă scuteşte de neplăceri.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare