AcasăStiriCultura"Pantofii rosii" prezinta problema obsesiei societatii pentru aparente, la Teatrul "Merlin”

„Pantofii rosii” prezinta problema obsesiei societatii pentru aparente, la Teatrul „Merlin”

Ultima zi a lunii întâi din nou al aduce un spectacol inedit pe scena Teatrului ”Merlin”. Cu începere de la ora 19:00, publicul este invitat la ”Pantofii roșii” – un concept pus în scenă de Baczó Tünde.

Spectacol de excepție oferit tinerilor timișoreni de către Teatrul pentru Copii și Tineret ”Merlin”. Instituția culturală vă invită joi, 31 ianuarie 2019, cu începere de la ora 19:00, la spectacolul ”Pantofii roșii”, adresat de data aceasta adolescenților. Producția fost pusă în scenă de Baczó Tünde, după povestea lui Hans Andersen.

”Lumea suprarealistă creată de Andersen în această poveste m-a motivat să abordez o temă strâns legată de tinerețe, actuală azi, la fel cum a fost în vremea scriitorului danez. Vanitatea și egocentrismul reprezintă o problemă pentru copiii de astăzi. Într-o societate obsedată de aparențe, elevii ajung în mod aproape natural să fie interesați de înfățișarea lor și de nimic altceva. Școala devine mai degrabă un podium de modă, decât un loc unde ei beneficiază de un dar prețios, educația. Concurența sănătoasă, care motivează copiii, a dispărut, fiind înlocuită de o rivalitate neconstructivă al cărei motor este egocentrismul. Aceasta creează adesea situații de netolerat. Suntem martorii unui proces de deformare și, cu spectacolul de teatru-dans «Pantofii roșii», simt nevoia să semnalizez acest lucru copiilor, părinților și profesorilor”, spune creatoarea acestui spectacol, Baczó Tünde.

Conceptul, regia și coregrafia aparțin tinerei Baczó Tünde, după povestea lui H. C. Andersen, în timp ce muzica originală a fost realizată de Cári Tibor. Textele cântecelor au fost scrise de Geanina Jinaru-Doboș, iar decorul a fost realizat de Attila Bajko. Cristina Milea și-a pus semnătura pe costumele purtate de cei care compun distribuția și apar pe scenă: Victoria Rusu, Magyari Etelka, Cristian Brătoiu, Jasmina Mitrici, Raul Lăzărescu, Ștefan Roman și Laurențiu Pleșa.

Spectacolul durează o oră și 20 de minute și se recomandă spectatorilor care au împlinit 15 ani. Prețul unui tichet de acces este de 10 lei, biletele putând fi achiziționate și online (click AICI).

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente