bicicleta

Poliţiştii Secţiei 3 din Timişoara au depistat azi-noapte patru tineri, la scurt timp după ce ar fi sustras tot atâtea biciclete din casa scării unui imobil. Cei patru tineri, cu vârste între 16 şi 19 ani, ar fi sustras bicicletele din scara unui bloc situat pe Splaiul Dinu Lipatti din Timişoara, cu intenţia de a le valorifica.

La scurt timp după comiterea faptei, tinerii au fost depistaţi de poliţişti pe bulevardul Dâmboviţa şi conduşi la sediul poliţiei pentru audieri. Tinerii s-au ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, poliţiştii ridicând de la cei patru tineri mai multe unelte pe care le foloseau la comiterea faptelor.

Poliţiştii au recuperat întregul prejudiciu în valoare de aproximativ 1.200 de lei, bicicletele fiind predate păgubiţilor. Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor patru tineri.

Atenţie la hoţii de biciclete!

În scopul prevenirii furturilor de biciclete Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş recomandă cetăţenilor să respecte un set minim de reguli :
– Dotaţi-vă bicicleta cu dispozitive antifurt!
– Legaţi cadrul cu roata faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix(stâlp, grilaj, poartă)!
– Întotdeauna asiguraţi bicicleta, însă reţineţi că un simplu cablu nu este suficient în cazul absenţelor lungi!
– Nu vă lăsaţi bicicletele decât în locuri special amenajate!
– Nu lăsaţi bicicleta neasigurată în faţa unor imobile de tipul locuinţelor, localuri sau magazine!
– În coşul bicicletei, nu vă lăsaţi diferite bunuri ori bagaje (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile)!
– În cazul în care sunteţi victima sau martorul unui furt, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia, apelând numărul unic de urgenţe 112!