În perioada 19-22 august 2013, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, oamenii legii au întocmit 15 dosare penale conducătorilor de autovehicule care nu posedau permise de conducere, erau sub influenţa băuturilor alcoolice sau conduceau autovehicule neînmatriculate.

Aceştia au aplicat 1.404 sancţiuni contravenţionale, dintre care 835 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 201 pentru neutilizarea centurii de siguranţă

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 71 de permise de conducere, dintre care 27 au fost pentru încălcarea limitelor de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Au fost reţinute şi permisele celor care au nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire sau semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric.

Au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autoturisme cu defecţiuni tehnice.

În zilele de week-end, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.