Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Piata 700, asanata de cersetorii si oamenii strazii care au transformat-o in ”casa”

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Zona Pieței 700 a fost asanată de persoane fără adăpost și care apelează la mila publică. Comercianții din piață au fsot verificați și ei de polițiștii locali din Timișoara, în cadrul unei acțiuni ample.

Polițiștii locali au organizat, timp de mai multe zile, acțiuni repetate în zona Pieței 700. Primul scop al acțiunilor repetate a fost preluarea din stradă a persoanelor fără adăpost care apelau la mila publică sau erau folosite la diferite munci în zonă, dar și pe linia verificării modului în care se desfășoară actele de comerț în piață.

Astfel, pe linie de cerșetorie, au fost preluați din locația respectivă un număr de 11 persoane, care în mod repetat au fost depistate în piață, acestea fiind introduse în baza de date și, ulterior, fie îndrumate către localitățile de domiciliu, fie predate către centrele sociale, în funcție de situație, pentru a le determina astfel să nu se mai aciueze în zonă.

Piata 700, asanata de cersetorii si oamenii strazii care au transformat-o in ”casa” 1

Nici comercianții despre care s-a aflat că întrețin aceste persoane în piață folosindu-le la diferite activități, nu au scăpat, însă aceștia au fost doar avertizați să nu mai facă acest lucru. Pe linie comercială, au fost aplicate un număr de 14 sancțiuni cuprinse între 100 și 400 lei conform HCL 334/2002, pentru fapte precum expunerea mărfurilor în alte locuri decât cele stabilite, nemenținerea curățeniei la locul de vânzare, în unele locuri fiind depistate cantități însemnate de deșeuri în apropierea meselor de vânzare, neafișarea documentelor care atestă calitatea de comerciant, neafișarea prețurilor, etc.

”Astfel de acțiuni sunt organizate periodic în toate piețele. Zona Pieței 700 rămâne în atenție însă, fiind stabilite verificări și în perioada următoare nu numai pentru verificarea comercianților, dar și pentru asanarea zonei de persoanele fără adăpost și cele care apelează la mila publică în perimetrul respectiv, conferind un aspect inestetic și creând disconfort cetățenilor care tranzitează piața, mai ales că au existat multe cazuri în care s-a reclamat faptul că devin uneori agresivi, fac gălăgie și mizerie sau consumă alcool”, amintesc reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore