Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Planeta Giroc! Cooperativa imobiliară vrea să rămână la butoanele administrației locale… pe viață

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă
Cooperativa imobiliară de pe raza comunei Giroc moare, dar nu se predă! Mai precis, nu în următoarea săptămână! Și foarte puțină lume știe că, în schimbul tăcerii asupra unor combinații urbanistice, care implică o grămadă de nume sonore, de vreo lună de zile, cooperatiștii se dau de ceasul morții să-i facă rost de-un “16” iordanianului Mueen Al Shawish. De altfel, singurul membru al grupării care, într-o încercare disperată de mituire a arhitectului-șef Florin Roman, în beneficiul sirianului Nidal Cheikh Asad, azi, înfundă pușcăria. Evident, pe post de gâscă polară a cooperativei imobiliare de la marginea Timișoarei!

Adevărul e că, încă de la bun început, deși a inundat sălile judecătorilor cu râuri de lacrimi, Mueen Al Shawish a refuzat, cu stoicism, să colaboreze cu procurorii anticorupție. Și iordanianul s-a ținut tare, în baza unor promisiuni ferme, venite de dincolo de gratiile penitenciarului ”Popa Șapcă”! Azi, cu certitudine, după un sfârșit de săptămână canicular din toate punctele de vedere, putem spune doar că iordanianul ”s-a ținut”… la timpul trecut, perfect compus! Așa că, de acum încolo, stresul a început să crească, exponențial, în primul rând, pentru Ionel Dan Pascu, nimeni altul decât celebrul Puiu Minda. Și, apoi, pentru toți cei care gravitează în comunitatea arabă! Și aici se mai așteaptă doar concluziile celor de la ”Spălarea Banilor”!

Ca să înțeleagă toată lumea, nu numai cooperatiștii, denumirea de ”16”, deși e un jargon, are legătură cu legislația penală românească. Pe scurt, chiar dacă cifra are de a face strict cu traficul de stupefiante (Legea 143/2000), sub diverse forme, numerologia își are corespondența, cam peste tot, în Codul de Procedură Penală, și are tangență strict cu formularea unui denunț: ”Persoana care a comis infracțiuni iar în timpul urmăririi penale facilitează identificarea și tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârșit infracțiuni, beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege”. Inițial, ciupalacii s-au străduit ”să-i facă o cheie” arhitectului Florin Roman, dar n-a ținut șmecheria. Nici prin Timiș și nici prin județele limitrofe!

Și așa se explică de ce, ulterior, pe lângă altele, cooperatiștii au pus ochii pe frații Florin și Cristian Fedor, patronii carmangeriei ”Femadar” și  restaurantului ”Daf Junior” din Giroc. Nu numai că ”șoriceii” au început să ronțăie la temelia celor doi oameni de afaceri, ci au colectat și documente vizavi de dezvoltările imobiliare și condițiile urbanistice ”favorizante”, toate în beneficiul familiei Fedor. 

Plus, investigații private menite să demonstreze că, la fel ca și Mueen Al Shawish, care a încercat marea cu degetul pentru sirianul Nidal Chiekh Asad, până a fost ”împachetat” de procurorii DNA Timișoara, și frații Fedor au construit în extravilanul comunei Giroc, chipurile, în baza unor autorizații de construire și adeverințe de…intravilan, ambele emise cu cântec de către administrația locală. Un scenariu de pe marele ecran, valabil doar până la un punct!

E foarte adevărat că familia Fedor, în spatele restaurantului ”Daf Junior”, pe o parcelă în extravilan, a dezvoltat lucrări de construcții, așa cum i-a dictat conștiința. Practic, s-a făcut o parcare pentru clienți și un imobil supraetajat, mascat sub o titulatură de ”anexă agricolă”, care are un singur scop: cazarea muncitorilor. Ambele, neintabulate! Da, frații Fedor sunt și dezvoltatori imobiliari pe raza comunei Giroc! Cert e că niciuna dintre construcțiile extravilane nu a beneficiat de nicio autorizație, de vreo adeverință sau vreun urbanism! Mai mult, așa cum rezultă din documente publice, Primăria Giroc a eliberat, în beneficiul fraților Fedor, în urmă cu câteva luni, doar un aviz de oportunitate pe acea parcelă din extravilan. Semn că, între timp, unica procedura de intrare în legalitate, practic realizarea unui PUZ, a fost demarată de către cei doi oameni de afaceri!

Mizele verii

Și lucrurile au mers chiar mai departe căci, în alt context și pe un alt plan de lucru, de mai bine de două săptămâni, cooperativa imobiliară ”a bobinat” și a găsit soluții directe pentru aranjarea viitorului examen de arhitect-șef al comunei Giroc, post care va fi scos la concurs pe data de 9 august a.c. Conform informațiilor, chiar dacă comisia de examinare a fost externalizată, tocmai pentru a evita discuțiile și suspiciunile, prin doi intermediari, unul de la o firmă de arhitectură, celălalt ultraconetctat la PSD Timiș, oferta a ajuns pe masa decidenților: o parcelă de teren sau o jumătate de duplex, la cheie! Totul pentru succesul unui singur candidat, care a acceptat să continue cu jocurile urbanistice și cu ”capacele”, în buna tradiție a cooperatiștilor! Practic, o preluare din mers!

Și, ca să nu-și risipească averea degeaba, nu că ar fi strânsă cu sudoarea frunții, încă de pe acum, le transmitem combinatorilor că totul e în zadar! Căci, fie că le convine sau nu, povestea e închisă și, după data de 9 august a.c., lucrurile se vor lămuri instantaneu, imediat după anunțarea câștigătorului. Până atunci, un singur aspect mai e de menționat: funcția de arhitect-șef a fost scoasă la concurs doar la presiunea Camerei de Conturi Timiș care, la ultimul control de anul trecut, a notificat administrația comunală să scoată la mezat funcția publică, pe care o ținea în aer, de mai bine de 10 ani de zile, din prelungiri în prelungiri! Adică, la cheremul cooperatiștilor, ca unealtă de presiune și șantaj, în caz de nesupunere!

Adevărul e că viitorul examen pentru postul de arhitect-șef al comunei Giroc, dincolo de a-și salva ginerele de la demiterea din fruntea ”Giroceana”, e cel de-al doilea motiv pentru care edilul localității, Ionel Toma, a revenit, brusc, la lucru. După o absență de aproape 6 luni, fără câteva zile! Și jocul la off-side al primarului PSD, care conduce localitatea de peste 25 de ani fără întrerupere, are și o logică administrativă căci, dacă nu ar fi ieșit din medicale, luni, pe data de 27 iunie, atunci joi, pe data de 30 iunie, s-ar fi împlinit termenul legal de suspendare din funcție, conform legii: ”…imposibilitatea exercitării funcției din cauza unei boli grave, certificate, sau a altor motive temeinice dovedite, care nu permit desfășurarea activității în bune condiții timp de șase luni, pe parcursul unui an calendaristic…”.

Uite așa, chiar dacă a revenit la slujbă, în interesul comunității, doar declarativ și doar pe hârtie, Ionel Toma face administrație publică locală, probabil, de la adresa de domiciliu. Sigur nu din biroul său de la Primăria Giroc! Căci, așa cum știe toată lumea, încă din prima clipă de întrerupere a ultimului concediu medical, edilul și-a delegat toate atribuțiunile, așa cum o face de luni de zile, către viceprimarul Dan Vîrtosu, o parte în sarcina secretarului general Carmina Mateia și, evident, un calup către administratorul public al localității, nu mai puțin celebra luptătoare împotriva corupției, domnișoara Simona Ivuț. Dovadă că se poate! Și, mai mult decât orice, că legea e opțională atunci când vine vorba despre Planeta Giroc!

Rămâne de văzut doar dacă, în perioada imediat următoare, așa cum cere Codul Administrativ, secretarul administrației locale, Carmina Mateia, va înainta prefectului PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, referatul prin care va cere ca trimisul Guvernului în teritoriu să constate încetarea de drept a mandatului de primar al comunei Giroc, în cazul lui Ionel Toma.

Și, așa cum spune legea, Carmina Mateia are la dispoziție ”10 zile de la data intervenirii situației de încetare de drept a mandatului primarului”, ca să transmită prefectului Ritivoiu, întreaga documentație care stă la baza deciziei. După care, prefectul are obligația de a emite un ordin prin care constată încetarea mandatului de primar și, într-un interval de alte 90 de zile, stabilește data alegerilor locale.

Urmărește-ne pe Google News

5 COMENTARII

  1. Cine sa fi acceptat conditiile noului post de arh. sef?? Doamna Cristina Babescu? Pe ea au gasit-o in off side cu Fratii Fedor? ca Pas CU Pas si din amantlac in amantlac…uite cum a ajuns si in „gratiile” unui lider USR acum…Ne&%is@n…care i-a si negociat viitorul glorios doamnei arhitect. Frumos…elegant!

  2. Vai de capul meu cat au furat indivizii astia ! 🙂 cred ca e cea mai mare grupare interlopa din vestul tarii in frunte cu Toma si Puiu Minda . Sa vedem Daca Nu Ii doar prind , Ii pupa si apoi le dau drumul doar sa vedem ca ai facut ceva . Se zbat ca soarecii sa dea spagi sa scape Acum . Sa vedem …

  3. Faceți și o anchetă la OCPI Timișoara, să vedeți cum se fac angajările și posturile pe care le ocupă anumite persoane, dar munca pe care o fac cu adevărat…….adică nimic…iau bani degeaba din bani publici. Totul e politic…..un om cinstit nu are nici o șansă. Studiați averile acestor oameni, conducători de instituții, cum au evoluat în ultimii ani.

  4. Felicitari jurnalistilor pentru corectitudinea informatiilor oferite!
    Este foarte socant pentru noi cei care va citim articolele sa concluzionam ca Primaria Giroc e condusa in continuare de catre liderul interlop Puiu Minda sub nasul procurorilor DNA

  5. Pe cei de la Camera de Conturi i-au intrebat daca ii mai lasa, ca din ce iese pe sub usa biroului unde se tin sedintele de consiliu local, rezulta ca s-ar putea sa le stinga si lumina?! Toma esti bine? La ultima ta intalnire cu cei de la Camera te-a lasat pitpalacul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare