Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPolițiștii din Timiș au ”amendat” evaziunea fiscală cu peste 3,7 milioane de...

Polițiștii din Timiș au ”amendat” evaziunea fiscală cu peste 3,7 milioane de lei. Vezi bilanțul pe 2014!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Combaterea evaziunii fiscale, în toate formele în care aceasta se manifestă şi protejarea intereselor economice ale statului şi ale cetăţenilor reprezintă priorităţi de acţiune pentru Poliţia Română. Oamenii legii din județul Timiș, în cursul anului 2014, au efectuat controale atât la producătorii de produse de panificaţie, cât şi la cei care comercializează produsul finit către populaţie, fiind vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale.

Echipele de poliţişti au efectuat aproape 7.700 de controale, dintre care 32 la depozite de cereale, 22 la unităţi de morărit, 48 la unităţi de panificaţie, 18 la unităţi de patiserie, 53 la distribuitori, 1.006 la comercianţi și 1.061 la persoane fizice. Au fost verificate şi aproape 5.400 de mijloace de transport. În cadrul operațiunilor poliţiştii au întocmit 65 de dosare penale, în cadrul cărora sunt bănuite tot atâtea persoane.

De asemenea, au fost aplicate peste 7.600 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, O.U.G. 12/2006 privind reglementarea pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale modificată de O.U.G. 93/2009 şi altor acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de peste 3.700.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate au fost anulate/suspendate 2 autorizaţii de antrepozit fiscal, iar în urma neregulilor constatate, a fost suspendată/oprită activitatea la 2 unităţi de morărit şi panificaţie. Totodată, au fost indisponibilizate sau confiscate bunuri în valoare de aproape 3.600 de lei.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi. De asemenea, într-o serie de activităţi au fost angrenaţi şi reprezentanţi ai organismelor de inspecţie şi control din cadrul M.A.D.R., A.N.A.F. şi I.S.C.T.R..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

VIDEO Sistemul de management al traficului din Timișoara, INUTIL împotriva șoferilor din cauza IPJ

Sistemul integrat de management al traficului din Timișoara se dovedește a fi o investiție...

FOTO/VIDEO Tiganii din Timisoara circula ILEGAL ”fara numar”, spre NEPASAREA Politiei

Sute de mașini conduse de rromi pot fi zărite în această perioadă în Timișoara,...

VIDEO Circ la o inmormantare cu tigani! Politia le-a ridicat o masina, pe Calea Stan Vidrighin

Înmormântarea unui cetățean de etnie rromă a fost transformată în circ de o parte...