AcasăStiriAdministratiePrimarul Robu, audiat la sediul IPJ Timis, in dosarul portii prabusite. Ce...

Primarul Robu, audiat la sediul IPJ Timis, in dosarul portii prabusite. Ce declara

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și viceprimarul Dan Diaconu au fost audiați, în această dimineață, în dosarul deschis în urma prăbușirii porții de pe Calea Lugojului.

Amintim că la jumătatea lunii septembrie a anului 2017, în urma unei furtuni extrem de puternice, poarta de la intrare în oraș, reabilitată cu 50.000 de euro bani de la bugetul local, s-a prăbușit peste mașina unui student care a murit în urma incidentului. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili dacă reabilitarea porții s-a făcut legal.

Viceprimarul Dan Diaconu a ieșit de la audierile de la IPJ Timiș, confirmând că a fost citat de specialiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale pentru a fi audiat în dosarul legat de prăbușirea porții. Primarul Nicolae Robu a părăsit sediul IPJ prin spatele instituției.

Vom revevi cu dclarațiile edilului din cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș.

„Eu am mers la audieri la ora 9. Am intrat cu mașina, nu m-am ascuns de nimeni. Nu aveam niciun motiv. Vi se pare. Nu știu de ce se miră lumea. I se pare cuiva nefiresc ca primarul să fie și el întrebat despre acel obiectiv care a produs o victimă. Sigur nu se știe din cauza cui. Nu putem să aruncăm așa cu învinuiri asupra oamenilor. Este un lucru extrem de grav, s-a pierdut o viață acolo, este normal să fie întrebată toată lumea. Viceprimarul a fost întrebat și el pentru că autorizația a fost semnată de el. Eu nu am nicio semnătură. M-au întrebat ce știu despre istoria acelei porți. Le-am spus ceea ce am spus și public că nu am cum să spun altceva. (…) Nu am avut nicio implicare nici în pregătirea caietului de sarcini, dar m-am uitat și am văzut că era copy-paste după raportul de expertiză, nu am fost implicat nici în realizarea caietului de sarcini, nici în derularea licitației, nici în eliberarea autorizației. Nu cum spun unele minți în puținătatea lor că de aia s-a făcut autorizația de urgență ca să se poată atribui direct. Era în limitele legii atribuirea directă, era făcută cu anunț public. Habar nu am de detalii”, a declarat primarul Nicolae Robu. Edilul are calitate de martor în dosar și spune că nu poate fi tras la răspundere pentru neglijența unor angajați.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente