Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în ritm de melc pentru judeţul Timiş. Ce acuză primarul de Gottlob

Date:

Este oficial, primăriile din Timiş mai au mult şi bine de aşteptat până să primească bani prin Programul Naţioal de Dezvoltare Locală. La câteva săptămâni după instalarea guvernului Grideanu, premierul venea la Timişoara alături de ministrul Dezvoltării Sevil Shhaideh, pentru a le explica primarilor cum să acceseze fonduri PDL şi fonduri europene. Totul a rămas însă la stadiul de vorbe, căci deşi au aplicat, primarii din Timiş nu au primit bani, se plânge edilul de la Gottlob, Gheorghe Nastor.

„Din nefericire nici acum pentru judeţul Timiş nu s-a publicat lista proiectelor şi obiectivelor care vor intra în construcţie sau în reabilitare. Şi spun asta pentru că de exemplu pe învăţământ, dacă nu reuşim în luna iulie să ştim ce proiecte avem de reabilitare sau de construcţie nu văd cum putem începe anul şcolar în septembrie şi nu mă raportez doar la comuna Gottlob, ci mă refer în general . Unele construcţii necesită reparaţii. Dacă nu asigurăm finanţarea în luna iulie nu văd logica, nu văd cum am putea începe anul şcolar în condiţii bune. Noi avem o reabilitare de grădiniţă, azi am semnat contractul cu firma câştigătoare, nu vom reuşi să facem lucrările până în septembrie, înseamnă mansardare, extindere grădiniţă cu program prelungit. Sigur vom avea un blocaj din punctul acesta de vedere. Să nu aveţi impresia că stăm şi dormităm şi aşteptăm să ne vină ceva. Strictul necesar îl facem noi. Dar nu mi se pare normal, necesită nişte reparaţii mai ample pe care bugetul local nu le poate suporta. (…) Dacă se continuă politica asta de a aloca fonduri când mulţumesc, nu mai am nevoie de ele nu vom ajunge niciunde”, a declarat Nastor.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare