PSD Timiș îl aruncă pe Claudiu Ciolac în lupta pentru Primăria comunei Voiteg

- Advertisement -
Principale partide politice din Timiș sunt, din nou, în dispozitiv. Nici nu au terminat bine alegerile din septembrie anul trecut, că iarăși vor da nas în nas cu electoratul, cel puțin în trei localități din Timiș: Voiteg, Deta și Mănăștiur. În cazul de la Voiteg, primarul PSD, Tudor Marinescu, a decedat la nici două luni după ce a fost ales ca să reprezinte comunitatea. În schimb, în situația celorlalte două localități bănățene, Deta și Mănăștiur, primarii în exercițiu, Petru Roman (PNL) și Ionel Curuți (PSD), au fost trași pe tușă de către Agenția Națională de Integritate.

Până astăzi, au fost fixate doar alegerile în localitatea Voiteg: 27 iunie! PNL a decis să meargă pe mâna actualului primar-interimar și fost viceprimar, Niculae Pop. PSD Timiș a încercat să reînvie tradiția și să opteze tot pentru un Marinescu, recte fiul răposatului primar al comunei bănățene. Doar că, ulterior, s-a reorientat și, ieri, și-a ales candidatul, după negocieri ”dure” la fața locului, chiar în vatra localității. A fost scos din joben Claudiu Ciolac, coincidență sau nu, aproape un necunoscut dar posesorul unui nume cu rezonanță în rândul social-democraților.

Chiar și cei din Partidul Ecologist Român (PER) au avut un candidat pe măsura localității, unul care ar fi putut pune mari probleme ”simbiozei” din Voiteg: Cătălin Florin-Jivan. Spuneam că PER a avut candidat pentru că, ieri, tocmai din cauza negocierilor politice, duse subtil pe sub masă, omul a decis să renunțe în a mai încurca dansul dintre PNL și PSD. Și nu a renunțat chiar de bunăvoie ci, mai degrabă, împins de împrejurări.

Înainte de intra în linie dreaptă, adică în ultima lună de campanie, Cătălin Jivan, angajat al Inspectoratului Teritorial de Muncă, s-a suspendat din funcția publică pentru 30 de zile, lucru care i-a fost acceptat de către conducerea unității, recte de către directorul Pavel Kasai, social-democrat cu ștate vechi. În timpul negocierilor de la Voiteg, din senin și nu pentru că dădea cu virgulă în socotelile electorale dintre PNL și PSD, directorul ITM a decis să-i întrerupă concediul lui Cătălin Jivan, pe motiv că are nevoie de experiența sa, vastă și multiplă, la locul de muncă, începând de miercuri, 2 iunie a.c.

Așa că, acum, e foarte clar că PNL va avea viitorul primar la Voiteg, iar PSD, și cu ajutorul celor de la Pro-România, va da un viceprimar. În altă ordine de idei, Pavel Kasai de la PSD rămâne și el pe funcția de director de la ITM, nu neapărat datorită preciziei cu care a percutat la semnalul fostului USL ci și mulțumită grupului minorităților naționale din Parlamentul României. Rămâne de văzut dacă lupta electorală de pe Deta și Mănăștiur, atunci cînd va fi anunțată oficial, va fi la fel de aprigă ca cea de la alegerile din Voiteg, programate pe 27 iunie a.c.

Singura șansă ar fi, poate, la Mănăștiur! Că pe Deta, la cum bate vântul, jocurile PSD Timiș, pe localitatea de graniță, le va face Adrian Cionca, om de afaceri și fost candidat al social-democraților timișeni pentru Camera Deputaților, fără reușită, la ultimele alegeri. Tânărul politician neoprotestant, văzut ca un adevărat ”Mesia” la PSD Timiș, în special datorită afacerilor sale din domeniul imobiliar, este și ginerele unui alt celebru personaj public din Deta, Lucian Ioțcov, fost candidat al PSD, în mai multe rânduri, la Primăria din localitatea de frontieră.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare