ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Războiul linoleumului! Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu l-a abordat totalmente greșit pe directorul Aeroportului Internațional Timișoara

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Dovadă că nimeni nu e perfect! Și, mai mult decât orice, că până și un ministru al transporturilor, chiar și de talia și cu experiența lui Sorin Grindeanu, poate merge după fentă și poate intra oricând într-o capcană de grupa mică. Mai ales atunci când cere o auto-evaluare de la directorul aeroportului, chipurile, dezamăgit de cum arată poarta de intrare în Timișoara pe cale aeriană.

O aerogară pe care, în ultimii peste zece ani, navetist la București și timișorean fiind, o uzitează continuu, cel puțin odată la două săptămâni. Dacă nu la 5 zile! Așadar, din posturile de parlamentar, (prim)ministru și șef de agenție națională, atât la decolare cât și la aterizare pe Aeroportul Internațional Timișoara, în tot acest ultim deceniu de drumuri către și dinspre capitala României, Sorin Grindeanu ar fi avut tot timpul din lume să ajungă la concluzia că instituția nu este altceva decât o baracă puturoasă de evul mediu timpuriu!

Doar că acum, din poziția de proaspăt ministru al transporturilor, Sorin Grindeanu vede lucrurile altfel. Într-un stil absolut politicianist, la care mai adaugă și o atitudine grosolană de ciumeg, total nedigerabilă pentru orice bănățean care se respectă și care are cei șapte ani de acasă: „Am avut o discuție cu domnul director al aeroportului, vizavi de modul în care e gestionată activitatea acolo, de nemulțumirile pe care le am, și nu sunt puține, și de cum vede dumnealui activitatea sa în perioada următoare. O autoevaluare i-am cerut. O aștept. Are maximum o săptămână…”.

Și Sorin Grindeanu, în mod public, a avut multe de reproșat la adresa directorului AIT, general de aviație Dorel Grădinaru, adus pe post de fostul ministru de interne Marcel Vela: creșterea cheltuielilor de personal, în condițiile în care traficul aerian a scăzut din motive de pandemie, faptul că din instituție au plecat 46 de oameni dar au venit 64 și, mai mult decât orice, că cifra de afaceri a aeroportului a scăzut cu 30%. Până la urmă, nimic neobișnuit cu atât mai mult cu cât, chiar și în epoca PSD, când instituția era condusă și înțesată de social-democrați, AIT avea aceeași rețetă de succes și arăta tot ca o cocioabă!

Cert e că termenul de două săptămâni, acordat pentru auto-evaluarea directorul AIT, s-a scurs. Evident că Sorin Grindeanu nu a primit niciun răspuns din partea generalului Grădinaru, așa că, în stilul caracteristic a plusat, afișând aceeași atitudine greșită de ciumeg. De data asta, și extrem de arogant și cinic: „Înțeleg, e doar un zvon, că directorul aeroportului din Timișoara și-a adunat lucrurile. A strâns tot ce avea pe aici, printre care și o pușcă. (…) Nu e timișorean și avea diverse lucruri pe aici. (…) Ca să transporți o pușcă pe calea aerului e nevoie de autorizație. (…) Nu și-a dat demisia, pentru că termenul limită este 5 ianuarie”.

Generalul ia bastonul!

Și ieri, în cadrul unei conferințe de presă, după glumițele cu ”pușca în spinare”, directorul AIT a dat cărțile pe față, într-o manieră absolut decentă, demnă de orice militar care are respect pentru uniformă: ”Ministrul Grindeanu a spus în presă că sunt probleme. Astea țin de directorul administrativ care a fost schimbat de mine tocmai pentru aceste probleme, legate de curățenie, în afara de faptul ca a fost obraznic cu taximetriștii. Directorul administrativ e apropiat de ministru, își fac concediile împreună”. E clar că prietenul de concedii al ministrului transporturilor, la care se referă generalul Grădinaru, este fostul director administrativ al AIT, pesedistul Lucian Taropa, schimbat din funcție în urmă cu câteva luni de zile.

Mai mult, directorul Aeroportului Timisoara s-a referit și la pușca de vânătoare despre care a amintit Sorin Grindeanu, dar si la o eventuala demisie din funcție. Și lucrurile au fost tranșate la fel de repede: ”Cei care mă cunosc s-au pus pe ras, pentru că nu poți să pleci cu pușca în spinare dintr-un aeroport. S-a spus ca mi-am dat demisia și am plecat. Nu mi-am dat demisia si nici nu mi-o dau. Și m-a chemat de două ori, deja, ca să-mi spună să plec. A treia oară m-a sunat șeful de cabinet, m-a chemat la Timișoara, la o cârciumă. Mi-a spus aceeași poveste, să îmi dau demisia. Eu nu vreau să fiu cu capul în jos”.

E cât se poate de limpede, evident, mai puțin pentru Sorin Grindeanu, că directorul AIT, generalul Dorel Grădinaru, știe clar că va fi schimbat din funcție. Și există 2-3 motive extrem de bine întemeiate pentru o demitere, altele decât cele înșirate de ministrul transporturilor. Așa că managerul instituției nu face altceva decât un joc de rol, care să mărească miza partidei și care să-l poziționeze ca victimă a unei răzbunări politice. Și, halucinant, Sorin Grindeanu s-a prins în horă, mergând după fentă, exact ca un începător. Așadar, pe data de 5 ianuarie 2022, când va avea loc Adunarea Acționarilor la Aeroportul Internațional Timișoara, Dorin Grădinaru va fi schimbat din funcția de director. Și va pleca din poziția de hăituit cu un scor pe tabela de marcaj de 7-3 în favoarea sa!

Și, cu siguranță, Sorin Grindeanu a dat liber la masacru, chiar înainte de Sfântul Ion! Așa că generalul Grădinaru poate să stea liniștit că ministrul transporturilor joacă pe muzica militară. E clar că, dacă fostul premier al României l-ar fi demis pe directorul AIT, înainte de a constata că aerogara din Timișoara arată ca o cocioabă si înainte de a fredona melodia ”pușca și cureaua lată”, azi, lucrurile ar fi stat cu totul altfel pe tabela de joc. Grădinaru n-avea decât să înjure, că n-ar fi fost deloc credibil, după demitere, totul fiind interpretat în cheia unei frustrări! Acum, lucrurile stau exact invers: Grindeanu trebuie să-și arate bicepșii la Grădinaru că a fost obraznic și nu s-a dus acasă, când i-a ordonat!

Războiul linoleumului

E absolut extrem de greu de înțeles și de digerat de ce, un fost premier și actual ministru a coborât ștacheta discursului și a ales să se ia la trântă dreaptă cu un director de aeroport, probabil, închipuindu-și că e vreun soi de Greuceanu. În loc să delege, cel mult, vreun director din Ministerul Transporturilor care să tranșeze conflictul! Așa că azi avem un război fără nicio miză, în afară de orgolii personale și expoziție de mușchi, cu atât mai mult cu cât singurul câștigător din acest război al declarațiilor nu este nimeni altul decât generalul de aviație Dorel Grădinaru. Mai ales acum că, după dezvăluirea publică de ”prieten de concediu”, aruncată printre rânduri, Lucian Taropa nu mai are nicio șansă de a deveni directorul Aeroportului Internațional Timișoara. Dan Idolu, fostul director PSD al AIT, nici măcar atât!

Trist e că, ce nu știe Sorin Grindeanu și nici nu avea cum să cunoască nici măcar șeful de cabinet al domniei sale, care l-ar fi chemat ”prin cârciumi” pe directorul AIT, ca să-i ceară demisia, e că povestea cu pușca de vânătoare nu e altceva decât o marotă de grădiniță. Efectiv, o poveste de grupa mică, aruncată ca momeală de însuși generalul Grădinaru, din motive contrainformative. Doar ca să vadă circuitul informației și ca, la capăt de linie, sa aibă satisfacția ridicolului lui Sorin Grindeanu. Și ministrul transporturilor a halit povestea, din plin și pe nerăsuflate. Cu daune totale! Dincolo de faptul că, prin acțiunile de demitere ale directorului AIT, Sorin Grindeanu nu a făcut altceva decât să-i mărească cota generalului de aviație și să-l transforme într-o victimă a unei răzbunări politice!

Absolut de manual! Cu atât mai mult cu cât, nici în zi de azi, Sorin Grindeanu nu s-a prins că a intrat cu capul înainte într-un război al linoleumului și a unor becuri arse și că tot jocul de rol al generalului Dorin Grădinaru e la provocare și dinadins. Și, în mod cert, ministrul transporturilor, prin schimbarea conducerii Aeroportului Internațional Timișoara, programată pe 5 ianuarie anul viitor, nu va face decât să confirme că i-a plăcut să joace pe ritmuri de fanfară militară, formație muzicală dirijată, la vedere și nu pe ascuns, de însuși managerul AIT…

- Advertisement -
Marta Stirbey
Marta Stirbey
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

2 COMENTARII

  1. Respect Domnului general ! Inviorator ca mai sant persoane cu coloana vertebrală dreaptă! Și încă un cadru al armatei romane! Daca prin toate instituțiile din Romania ar fi persoane ca Domnul general nu ar mai avea șanse politicul să își bată joc de munca si eforturile celor ce chiar vor să facă treabă cum trebuie in țara asta năpăstuită! Năpăstuită de interese de partid ce se schimba in fiecare an! Felicitări Domnului general Dorin Grădinaru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore