Refresh:TM a preluat controlul asupra muzicii electronice

- Advertisement -

Refresh: Tm a împletit toate atributele unei petreceri „ca la carte” de care s-a bucurat de prezenţa a  aproximativ 1.000 de petrecăreţi. Hala industrială ce a găzduit festivalul TmBase 2007 a vibrat din toate colţurile pe sunete electronice iar,  pentru „veterani”, deşi nu s-a ridicat la nivelul TmBase-ului, a fost o mini-calatorie în timp.

Porţile au fost deschise începând cu orele 22.00 iar cei mai nerăbdători dintre timişoreni ce şi-au făcut apariţia încă de la primul set, au avut parte de o sesiune de warm-up alături de doi dintre DJ locali, Ivilstrad şi Kolapsys. Aceştia au încălzit atmosfera cu sunete de trap, dubstep şi drum and bass iar spre final, cei doi s-au avântat într-un „back to back”.

Imediat ce publicul s-a dezmorţit, alcoolul a început să-şi facă efectul şi să asuprească frigul de afară, au urcat pe scenă cei de la Şuie Paparude. Reveniţi la Timişoara, Bean, Michi şi Dobrică au detonat publicul bănăţean cu piesele lor cele mai cunoscute. În premieră, aceştia şi-au lansat noul videoclip „Secretul caracatiţei” la care publicul a fost mai mult decât receptiv, rămânând „captiv în tentaculele caracatiţei”.

Sigma a fost le crème de la crème în cadrul acestui eveniment. Când a ridicat volumul şi a început a trimite sunetele inconfundabile de drum and bass londonez, timişorenii au înnebunit iar toată hala a fost cuprinsă de un val de energie. Piesele au curs în diversitate, de la producţii proprii la remix-uri celebre.

Următorii la pupitru au fost Gojira şi Planet H, duo-ul românesc axat în mare parte pe dubstep şi trap. Cei doi au întreţinut atmosfera cu tot felul de „drujbe”, piesa lor nouă în colaborare cu Kazi Ploae, remixuri ale unor piese autohtone („Bini di tat”, „Turbofin” etc.) dar şi din cele străine.

Finalul i-a dat frâu liber lui Bibanu ce a preluat ştafeta drum and bass-ului şi ne-a ţinut pe toţi în priză până la orele dimineţii.

Cei care au rezistat până la răsăritul soarelui au avut parte de încă o surpriză, Sigma a revenit pe scenă.

Fum, culori, proiecţii animate, sound, volum, bass – asta ar caracteriza sâmbăta trecută la Refresh:Tm. În ciuda faptului că a fost un eveniment reuşit, a avut loc o întâmplare neplăcută, Michi de la Şuie Paparude suferind un infarct. Noi îi ţinem pumnii să fie bine şi îi urăm însănătoşire cât mai grabnică!

 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare