Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Reţea specializată în traficul de canabis, destructurată de poliţiştii antidrog

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

 

Peste un kg de cannabis, mai multe cântare electronice şi sume de bani, au fost descoperite depoliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timiş şi procurorii D.I.I.C.O.T., în urma percheziţiilor efectuate la locuinţele unor suspecţi de trafic de droguri.

În cursul anului 2013, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, au efectuat cercetări privind o grupare infracţională specializată în trafic de droguri. Membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi comercializat consumatorilor de pe raza municipiului Timişoara, aproximativ şapte kg de cannabis. În urma cercetărilor, s-a stabilit că gruparea infracţională acţiona pe relaţia Serbia – România, iniţial, drogurile ar fi fost introduse în ţară de către liderul grupării, un bărbat de 32 de ani, care în prezent se află încarcerat în Penitenciarul Timişoara. După condamnarea acestuia, din luna februarie a.c., activităţile ar fi fost preluate de către prietena sa, care ar fi asigurat introducerea în ţară a drogurilor şi distribuirea acestora către membrii grupării. Totodată, tânăra de 20 de ani era şi cea care ar fi strâns banii în urma comercializării drogurilor şi, periodic, se întâlnea cu furnizorul sârb pentru a achita marfa primită. În cursul nopţii trecute, cetăţeanul sârb, de 36 de ani, s-a deplasat în Timişoara pentru a intra în posesia banilor, fiind depistat în flagrant de poliţiştii timişeni. În urma percheziţiilor, 12 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T, pentru audieri, şase dintre acestea fiind reţinute pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic intern şi internaţional de droguri de risc, deţinere de droguri de risc şi organizarea şi finanţarea activităţilor traficului de droguri.

Totodată, poliţiştii au ridicat peste un kg de cannabis, mai multe cântare electronice şi 9.000 de lei, susceptibili a proveni în urma activităţilor ilicite. Cei şase suspecţi vor fi prezentaţi, astăzi, Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, cu propunere de arestare preventivă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Dealer de canabis prins drogat la volan

Polițiștii Serviciului Rutier Timiș au acționat pe principalele artere din județul Timis pentru asigurarea...

Traficanti de DROGURI de mare risc din Timisoara si Lugoj, prinsi de procurorii DIICOT si criminaliștii BCCO

Azi dimineaţă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)...

Sârbi prinși la frontieră în timp ce încercau să introducă peste 12 kg de canabis în țară

Captură impresionantă de droguri a polițiștilor de frontieră timișeni. Aceștia au prins doi sârbi...