INGREDIENTE:
Pentru foi
6 gălbenuşuri
150 g zahăr
5 linguri ulei
3 linguri râse de cacao
1 linguriţă praf de copt
170 g faina
Pentru blat
6 albuşuri
1 lingura apă
150g zahăr
4 linguri nucă (sau mac)
3 linguri pline faina
Crema:
1 budinca vanilie
350ml lapte
5 linguri zahăr
150 g margarină (sau unt)
250 ml frişcă lichidă
100 g ciocolată albă (eu nu am mai pus)
1 plic cappucino clasic
250 ml frişcă pentru ornat
100 g ciocolată pentru ornat + 2 linguri de lapte
Mod de preparare:
Foile: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul se adăugă uleiul câte o lingură, iar la sfârşit se încorporează faina amestecată cu cacaua şi praful de copt.Se frământa aluatul care nu trebuie să fie tare dar nici foarte moale (să se poată întinde fără să se rupă).Se împarte în 3 părţi egale din care se întind 3 foi ce se coc pe dosul tăvii aproximativ 10 minute la foc mediu (175-180 grade).se lasă la răcit.
Blatul: Albuşurile se bat bine cu un praf de sare, se adăugă treptat zahărul şi se bat bine până devine o spumă tare şi lucioasă, se adăugă apoi faina nucă (în cazul meu) şi apă.Se pune la copt la foc mediu. După ce s-a copt se scoate la răcit apoi se taie în două.
Crema: Budinca se fierbe cu cei 350 ml lapte iar când s-a îngroşat se trage de pe foc şi se adăugă zahărul şi margarină (opţional ciocolată ruptă bucăţele).Se pune la răcit. Frişcă se bate bine şi se adăugă treptat în budincă rece.Se împarte în jumătate, în una din jumătăţi se pune şi un plic de cappucino şi se amestecă bine.
Asamblare: Foaia de blat peste care se adăugă jumătate din crema de vanilie apoi o foaie de cacao jumătate de cremă de cappucino, altă foaie de cacao, restul de cremă de cappucino ultima foaie de cacao apoi restul de cremă de vanilie şi ultima foaie de blat. Se îmbracă în frişcă şi se ornează cu glazură de ciocolată.
Vă doresc
Spor la treabă şi Poftă Bună!!!!