Revoluţionarii timişoreni, cetăţeni de onoare ai oraşului, însă doar câţiva

Date:

Primarul Timişoarei – Nicolae Robu a declarat astăzi, marţi – 17 decembrie, că anul viitor va oferi câteva titluri de cetăţeni de onoare ai oraşului câtorva revoluţionari timişoreni. Responsabilitatea alegerii acestora va rămâne însă pe umerii asociaţiilor revoluţionarilor din oraş, care vor trebui să desemnească pentru fiecare asociaţie câte un membru care să fie numit cetăţean de onoare.. Conform primarului,  cel puţin câte un membru de la fiecare asociaţie trebuie să primească neapărat acest titlu. Titlul poate fi acordat şi post-mortem.

În Timişoara în prezent sunt şapte asociaţii ai revoluţionarilor din 1989 şi anume: „Asociaţia 17 decembrie”, „Asociaţia frăţie, egalitate, colaborare, şi cooperare”, „Fundaţia liga naţională a luptătorilor şi participanţilor în revoluţia Română”, „Asociaţia Victoria”, „Fundaţia naţională a revoluţiei din decembrie 1989”, „Forumul revoluţiei din decembrie 1989 – libertatea”, „Altar” .

Mai mult decât atât, primarul doreşte să facă un demers de propunere pentru reglementarea drepturilor revoluţionarilor în funcţie de etapa în care persoanele au participat la revoluţie. Apoi, drepturile instituite prin lege deja acordate de mulţi ani să fie acordare de acum înainte pentru revoluţionarii din o anumită localitate doar după ce situaţia din localitatea respectivă să fie clarificată.

În Timişoara numărul revoluţionarilor este de 200-300, un număr plauzibil faţă de anumite comune unde numărul este de peste 1000. Trebuie restrâns numărul doar pentru cei care merită acest statut.” – a afirmat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare