Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieRobu anunță că a venit hârtia de la Guvern, dar banii pentru...

Robu anunță că a venit hârtia de la Guvern, dar banii pentru Spitalul de Copii tot n-au ajuns!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Pe data de 1 august 2014, deputatul PSD Sorin Grindeanu anunța cu surle și trâmbițe faptul că Spitalului de Copii Louis Țurcanu din Timișoara i-au fost alocați, din bugetul de stat, cinci milioane de lei, bani care, nici astăzi, 11 septembrie 2014, nu au intrat în consturile instituțiilor locale pentru a putea demara lucrările la noul corp al clădirii destinate unității medicale.

”Urmare a insistenţelor noastre -a se vedea adresele oficiale şi apelurile mediatice bilunare către Guvern-, în sfârşit, ieri, 10.09.2014, s-a făcut un pas important înspre finanţarea şi de către Guvern a obiectivului de investiţii «Nou Corp al Spitalului de Copii „Luis Ţurcanu” din Timişoara», iniţiat de Primăria Municipiului Timişoara” informează primarul Timișoarei, prin intermediul unui comunicat de presă, emis cu puțin timp în urmă.

Acesta explică faptul că, cel puțin deocamdată, banii sunt veniți doar prin intermediul unei adrese a Ministerului Sănătății, însă fondurile efective nu au intrat în conturile Direcției de sănătate Publică Timiș. ”Ieri am primit de la Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Timiş o adresă, generată de această instituţie pe baza adresei Ministerului Sănătăţii nr. N.B./7160/05.09.2014, prin care ni se aduce la cunoştinţă că ne-a fost repartizată suma de 5 milioane lei, «în cadrul fondurilor alocate pe anul 2014 din sursa de finanţare „bugetul de stat”, la titlul VI „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice”, articolul 51.02 „Transferuri de capital”, alineatul 51.02.24 „Transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale pentru finanţarea altor investiţii în sănătate”».

Abia acum, pe baza acestei înştiinţări, Primăria Municipiului Timişoara poate proceda la rectificarea de buget prin care în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2014 se include şi această sumă. Evident, în şedinţa de Consiliu Local de mâine, 12.09.2014, voi supune la vot această rectificare, cu speranţa că ea va fi votată de toţi consilierii locali, chiar suplimentar intervenind pe ordinea de zi.

Fac menţiunea că tot abia acum va putea şi Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Timiş -instituţia intermediar între Primăria Municipiului Timişoara şi Ministerul Sănătăţii- să-şi efectueze rectificarea de buget pentru includerea acestei sume.

Precizez, de asemenea, că banii nu au fost încă viraţi nici măcar în conturile Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Timiş -drept urmare, eu, încă, tot ZERO LEI voi avea notat la rubrica bani primiţi de la Guvern de către Municipiul Timişoara. Totuşi, în spiritul de fair play care ne caracterizează, apreciem acest pas, un pas important întru crearea condiţiilor tehnice ca banii să poată fi la un moment -sperăm cât mai curând- efectiv viraţi” explică edilul-șef al Timișoarei.

Robu nu se limitează la atât și solicită Guvernului mai mulți bani, cele cinci milioane de lei alocați acoperind numai 5 procente din investiția totală ce trebuie făcută în construirea, dotarea și utilarea la standarde moderne a noului corp de clădire a Spitalului de Copii din Timișoara. ”Cer, în continuare, Guvernului, să asume cel puţin 50% din valoarea acestui extrem de important obiectiv al Timişoarei -important nu numai pentru timişoreni, ci pentru întreaga regiune şi chiar pentru întreaga jumătate de vest a ţării- şi nu doar cca 5% cât a asumat până la ora actuală” încheie primarul.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare