Nu ştim cum se face sau nu dar Primarul nu are nimic de comentat cu privire la majorarea taxelor şi a impozitelor, mai mult decât atât din declaraţia dumnealui reiese faptul că totul depinde de Guvern.

 „Deocamdată, indexarea taxelor şi impozitelor locale cu 16.05% este impusă de lege şi, pe cale de consecinţă, trebuie aplicată. Dacă Guvernul va schimba legea prin Ordonanţă de Urgenţă, lăsând decizia la latitudinea autorităţilor locale, eu , personal, voi opta pentru păstrarea constantă a acestor taxe şi impozite , pentru că sunt un adept al fiscalităţii reduse”a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

 Între timp Oficialii Administraţiei Prezidenţiale au declarat:

„Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe a fost primită de Administraţia Prezidenţială în data de 24 decembrie 2012. Preşedintele României, conform Articolului 77 din Constituţia României, are la dispoziţie 20 de zile pentru analiza şi promulgarea, respectiv, trimiterea spre reexaminare a unei legi (…). Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a promulgat legea în data de 3 ianuarie 2013, zi în care l-a şi informat personal de acest lucru pe prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta. De altfel, Administraţia Prezidenţială a comunicat public, în dimineaţa zilei de 4 ianuarie 2013, referitor la promulgarea legii. Administraţia Prezidenţială atenţionează Guvernul României să se menţină în limita declaraţiilor decente şi să nu arunce vinovăţia pe terţe instituţii sau persoane pentru neadoptarea deciziei privind modificarea taxelor şi impozitelor locale”, a arătat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea.

 

 

 

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.