Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Robu a inaugurat parcul de pe scuarul Hunedoara. Spațiul e lipsit de umbră și nu are locuri de joacă

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Primarul Nicolae Robu a inaugurat astăzi scuarul Hunedoara, sau Parcul Vasile Adamachi, aflat în apropierea Observatorului Astronomic. Reamenajarea a costat aproximativ 100.000 de lei și a durat 30 de zile. Deși arată mult mai bine decât se înfățișa inițial, o parte din riverani au reclamat faptul că municipalitatea nu a construit nici un loc de joacă pentru copii. Mai mult, toți copacii care înconjoară scuarul au fost toaletați, și acum nu mai oferă umbră aproape deloc.

“Acest spațiu verde arăta foarte rău înainte. Am considerat că și acest spațiu, ca și altele din oraș, trebuie să aibă un cu totul alt tratament, trebuie sa aibă o cu totul altă față. Ca urmare, am demarat lucrări de amenajare, constând în plantarea unor plante ornamentale, în realizarea unui sistem de irigare, atat prin aspersiune cât și prin stropire, au fost montate bănci, coșuri de gunoi, și s-au cosmetizat copacii. Evident, în primul rând s-a facut igienizarea zonei, iar pe margine s-a plantat gard. Cred că cetățenii din zonă se bucură să aibă un asemenea loc”, a declarat edilul Timișoarei.

Discursul primarului a fost întrerupt de o doamnă ieșită la plimbare cu nepoțica. Femeia i-a cerut primarului să facă în zonă și locuri de joacă pentru copii, aspect ignorat de municipalitate: „E destul spațiu pentru un loc de joacă, vin aici și copii din căminul de lângă Observator, se poate amenaja un spațiu de joacă.” a declarat bunica. Primarul nu a avut de ales și i-a promis femeii că se va amenaja și un loc de joacă.

Mai mult, aspectul îngrijit al parcului este stricat și de faptul că stâlpii din jur au creat un păiănjeniș de cabluri. Primarul a promis că încet-încet rețelele electrice și de internet vor fi trecute în subsol, dar va mai dura o vreme, deoarece nu sunt suficienți bani pentru o intervenție în tot orașul.

“Tot ce facem de acum înainte, în termeni de amenajări stradale, conduce și la mutarea în subteran a tuturor cablurilor. Nu putem însa să punem în practică, global, în tot orașul, această mutare a cablurilor în subteran pentru că nu are cine să finanțeze toate amenajările. într-adevar, arată groaznic tot căblăraiul ăsta, nu poți să arunci privirea spre ceva frumos, nu poți să faci o poză că în ea apar cabluri. E foarte grav că orașul a ajuns în situația asta, nimanui nu i-a păsat și s-a permis să se monteze cabluri peste tot. Vom rezolva această problemă, dar nu putem peste noapte.” a promis edilul.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore