Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieRobu a tăiat panglica la Grădinița cu Program Prelungit 26. După 6...

Robu a tăiat panglica la Grădinița cu Program Prelungit 26. După 6 ani, lucrările s-au încheiat

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Noile corpuri ale Grădiniței cu Program Prelungit 26, situată pe Strada Teiului numărul 3, au fost, după mai bine de 5 ani, inaugurate de către primarul Nicolae Robu și de viceprimarul Dan Diaconu. Cei 480 de copii înscriși vor beneficia de un bazin de înot, de o sală de gimnastică, de noi săli de mese și săli de clase.

Față de construcția veche a grădiniței, lucrarea de extindere a Grădiniței PP26 a constat în construcția a trei corpuri noi în regim de parter plus 1 etaj. Unul din corpuri a fost inaugurat în 2012, și este compus din 4 săli de clasă, 4 anexe, două săli de mese, patru anexe pentru material didactic, două oficii, și patru grupuri sanitare.

Astăzi au fost inaugurate celelalte două corpuri. Corpul C conține un cabinet medical, 4 săli de mese, un bazin de înot, o sală de gimnastică, grupuri sanitare, vestiare pentru copii, cabine pentru profesorii de sport, spații administrative.

Investiția a fost demarată de Inspectoratul Școlar Județean Timiș în luna decembrie 2008, iar Primăria Municipiului Timișoara a preluat-o în anul 2011, realizată doar parțial. Valoarea investiției s-a ridicat la suma de 4.1 milioane de lei, din care Primăria Timișoarei a achitat 3.3 milioane de lei.

Reprezentanții municipalității au declarat că au existat numeroase dificultăți la preluarea lucrării de la Inspectoratul Școlar, de aceea a durat atât de mult finalizarea. De exemplu, la preluarea proiectului, în 2011, lucrarea se afla doar în stadiul de fundație și parțial parter. Astfel a fost necesară reactualizarea documentației, cât și reautorizarea lucrărilor de construire și modificări de soluții constructive la corpul D.

S-au făcut amenajări foarte frumoase și funcționale de săli de clasă, de sport, bazin de înot, săli de mese, vestiare, grupuri sanitare, sală profesională, practic tot ce e nevoie la o grădiniță. Dotarea pe care am asigurat-o e și ea una foarte bună și toate amenajările sunt făcute, pe deasupra, cu bun gust. Eu mă bucur în mod special de fiecare dată când putem veni cu o ofertă de mai bine pentru copiii Timișoarei. Lucrarea a fost demarată în 2008, când învățământul preuniversitar, inclusiv cel preșcolar, era în jurisdicția Ministerului Educației, inclusiv din punct de vedere patrimonial, apoi din 2011 a fost preluat de primărie, în 2012 s-a finalizat și dat spre folosință un corp, iar noi am preluat investiția din 2012 și până în prezent”, a declarat primarul Nicolae Robu, la tăierea panglicii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...