Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieRobu vrea paritate acționară cu CJT și la Aeroport dar și la...

Robu vrea paritate acționară cu CJT și la Aeroport dar și la clubul de fotbal ACS Poli Timișoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Acum câteva săptămâni, președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a declarat că CJT va primi în administrație 80% din pachetul de acțiuni al aeroportului. Astfel, conform planului initial, împărțeala trebuia să se facă în mod egal între Consiliul Județean și Primărie, iar fiecare să primească 40%. Însă, după ruperea USL, Titu Bojin a anunțat că nu mai vrea să cedeze jumătate din acțiunile care revin județului. În aceste condiții, Robu a declarat astăzi că CJT poate să păstreze întreg pachetul majoritar.

„Nu este obligatoriu ca Primăria sau Consiliul Local să fie acţionari, în orice caz, părerea mea personală este că Municipiul Timişoara nu poate face figuraţie niciunde. Noi avem suficiente prezenţe, suficiente locuri în care să ne arătăm capacitatea, nu ţinem să apărem undeva, aşa, doar ca să ne lăudăm că suntem şi pe acolo. Unde putem fi cu o prezenţă substanţială ne implicăm, dar rolul de figuranţi nu îl acceptăm. Asta este părerea mea. Consiliul Local va renunţa, va vota cum va considera de cuviinţă. Eu nu vorbesc despre ambiţii personale, nu are nimic personal ceea ce spun eu. Nimeni nu poate contesta că Municipiul Timişoara este principalul contribuitor al cifrei de afaceri a aeroportului. Nu mi se pare normal ca Municipiul Timişoara să nu se regăsească substanţial în acţionariatul Aeroportului Timişoara”

Edilul a mai declarat că, deși relația sa cu Titu Bojin s-a deteriorat, neînțelegerile nu vor duce la tăierea finanțării CJT a echipei de fotbal ACS Poli. Edilul a mai spus că ar dori ca cei din Consiliul Județean să aibă aceleași pretenții de paritate cu Primăria în condițiile în care municipalitatea alocă 7 milioane de lei echipei de fotbal, iar CJT doar 2 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare