România, cu timişoreni în echipă, a câştigat pentru a patra oară consecutiv titlul de campioană europeană la minifotbal

0
722

Timişoara a fost bine reprezentată la miniEURO 2013 – Campionatul European de fotbal pe teren mic, competiţie desfăşurată în Grecia. Echipa naţională a României nu s-a făcut de râs, aşa cum obişnuieşte „naţionala mare” în ultimii (zeci de) ani.

După ce a trecut de Grupa F din care făcea parte, învingând pe Slovenia cu 1-0 (gol marcat de Răzvan Radu), pe Polonia, tot cu 1-0 (gol marcat de Adrian Călugăreanu) şi fiind învinsă de Croaţia, cu 0-1, naţionala antrenată de timişoreanul Tiberiu Lajos a jucat în optimile de finală contra Slovaciei pe care, de asemenea a învins-o. Scorul partidei a fost stabilit de Mircea Popa, pentru ca victoria din sferturile de finală, contra Angliei, să fie adusă de Răzvan Radu, cu cele două reuşite ale sale.

Faza semifinală i-a adus României ca adversar, Germania. Nici „panzerele” nu au reuşit să reziste redutei „mioritice”, chiar dacă România s-a calificat mai departe doar după loviturile de departajare, întrucât scorul final, după timpul regulamentar de joc, a fost 0-0. De menţionat că goalkeeper-ul României, timişoreanul Cristian Popa, a apărat două lovituri de departajare.

Finala s-a disputat între România şi Croaţia. Trupa lui Lajos s-a impus şi de această dată, cu scorul de 2-0, primul gol fiind marcat de Nicu Costândana (Ripensia Timişoara), cu un şut năprasnic, venit după assist-ul unui alt timişorean Miroslav Nicolin.

Naţionala reuşeşte astfel să aducă, pentru a patra oară consecutiv, trofeul în România, devenind campioană europeană.

Spune-ţi opinia civilizat!