Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

România, cu timişoreni în echipă, a câştigat pentru a patra oară consecutiv titlul de campioană europeană la minifotbal

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Timişoara a fost bine reprezentată la miniEURO 2013 – Campionatul European de fotbal pe teren mic, competiţie desfăşurată în Grecia. Echipa naţională a României nu s-a făcut de râs, aşa cum obişnuieşte „naţionala mare” în ultimii (zeci de) ani.

După ce a trecut de Grupa F din care făcea parte, învingând pe Slovenia cu 1-0 (gol marcat de Răzvan Radu), pe Polonia, tot cu 1-0 (gol marcat de Adrian Călugăreanu) şi fiind învinsă de Croaţia, cu 0-1, naţionala antrenată de timişoreanul Tiberiu Lajos a jucat în optimile de finală contra Slovaciei pe care, de asemenea a învins-o. Scorul partidei a fost stabilit de Mircea Popa, pentru ca victoria din sferturile de finală, contra Angliei, să fie adusă de Răzvan Radu, cu cele două reuşite ale sale.

Faza semifinală i-a adus României ca adversar, Germania. Nici „panzerele” nu au reuşit să reziste redutei „mioritice”, chiar dacă România s-a calificat mai departe doar după loviturile de departajare, întrucât scorul final, după timpul regulamentar de joc, a fost 0-0. De menţionat că goalkeeper-ul României, timişoreanul Cristian Popa, a apărat două lovituri de departajare.

Finala s-a disputat între România şi Croaţia. Trupa lui Lajos s-a impus şi de această dată, cu scorul de 2-0, primul gol fiind marcat de Nicu Costândana (Ripensia Timişoara), cu un şut năprasnic, venit după assist-ul unui alt timişorean Miroslav Nicolin.

Naţionala reuşeşte astfel să aducă, pentru a patra oară consecutiv, trofeul în România, devenind campioană europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare