Timişoara sărbătoreşte şi în plan sportiv nu doar cultural ziua oraşului. Primii care aduc fericirea pe chipurile timişorenilor „din tribune” sunt rugbyştii de la RCM Timişoara, care au învins la debutul în play-off pe Farul Constanţa, scor 63-10, pe stadionul din Ronaţ.

Clasată pe prima poziţie la finalul sezonului regulat, RCM Timişoara a început en-fanfare play-off-ul, reuşind să „dărâme” Farul Constanţa, la Timişoara, cu scorul de 63-10, campionii parafând astfel a treia victorie a acestui sezon în faţa „marinarilor”, chiar de Ziua Timişoarei – 3 august 2013.

Două lovituri de pedeapsă în primele zece minute au dus Timişoara în avantaj, unul care avea să ia proporţii din ce în ce mai mari până la finalul întâlnirii, execuţiile lui Calafeteanu fiind continuate cu un eseu de senzaţie marca Sosene Anesi. Minutul 20 aducea şi primele puncte în dreptul constănţenilor, însă nu reprezentau un „pericol” pentru zestrea timişorenilor, care, în minutul 24, cu ajutorul lui Moala reuşeau încă un eseu. Scorul cu care se intra la cabine era 34-3, dar bănăţenii nu aveau s-o lase mai moale nici în mitanul secund.

Partea a doua a partidei de pe „Ghoerghe Răşcanu”, disputată deja la 30 de grade Celsius, nu a diferit prea mult de primele 40 de minute din punct de vedere al spectacolului. Rus a reuşit primul eseu după zece minute de la reluare, constanţenii replicând prin Agiacai, care a reuşit primul şi singurul eseu al „marinarilor”. Kinikinilau şi Morrison, dar şi cu „ajutorul” unui eseu de penalizare şi a unei lovituri de pedeapsă executate perfect de Calafeteanu scorul avea să urce la 63-10 pentru galben-albaştri, iar victoria vine în, poate, cel mai bun moment – de ziua Timişoarei, ceea ce l-a făcut pe primarul capitalei Banatului, Nicolae Robu să exclame :„BRAVO RCM! Victorie zdrobitoare (63 : 10) a echipei noastre de rugby contra Farului Constanta in prima runda a play-off-ului Superligii de Rugby! Frumos dar Timisoarei, de ziua sa!” a postat edilul pe Facebook.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.