Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Rușinos! Statul român cheltuie 2500 de lei/lună pentru Bercea Mondial. Bursa unui student de elită este 400 lei

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Deputatul de Diasporă, Ovidiu Alexandru Raeţchi, membru al Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor, a anunţat astăzi că pregateşte o serie de amendamente la Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate. Astfel, deputatul dorește ca statul român  să nu mai cheltuie lunar suma medie de 2397 de lei pentru un deţinut. Exemplul oferit de Raețchi este Bercea Mondial, „care în acest timp manevreaza sute de mii de euro pentru a-şi cumpăra prin mită libertatea”, susține acesta.

Potrivti deputatului, sumele economisite astfel din bugetul de stat ar putea fi direcţionate către alocaţii pentru copii, indemnizaţii pentru handicap grav sau burse de merit:

“Faptul că statul român cheltuie lunar aproape 2500 de lei pentru Bercea, în timp ce un student de elită primeşte 400 de lei sau o persoană imobilizată la pat după ani de muncă în condiţii deosebit de grele primeşte 300 de lei este, în mod limpede, ilogic şi injust. Cu banii aruncaţi în stânga şi în dreapta pentru a-şi asigura libertatea prin acte de corupţie, Bercea putea să-şi suporte 91 de ani de detenţie într-o închisoare românească. În schimb, în condiţiile actuale fiecare contribuabil plăteşte pentru întreţinerea sa”, a încheiat Raeţchi.

Deputatul Ovidiu Raeţchi a precizat că preocupări legislative similare au existat şi există în Olanda sau în statul New York, după scandalul Madoff.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ajung la Timisoara si o iau RAZNA!? Un spaniol, prins cand rupea flori din jardinierele de pe Podul Miachelangelo

Un student spaniol a fost surprins de polițiștii locali deteriorând jardinierele cu flori de...

Condamnat pentru omor, dus cu forta la penitenciar de politistii din Timis

Din ce în ce mai mulți timișeni condamnați la detenție refuză să se prezinte...

Dus cu forta de politisti la penitenciar. Ce infractiune a savarsit

Moda evitării amânării executării pedepsei privative de libertate prin neprezentarea la penitenciar este în...