ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Sâmbătă trecem la ora de vară. Vezi cum să îți muți ceasul!

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Trecerea la ora de vară se face simultan în toate țările din Uniunea Europeană. Astfel, dacă în România trecerea la ora de vara înseamnă  schimbarea orei 3 în ora 4, în Austria, Germania și celelalte din Europa Centrală trecerea se face de la ora 2 la ora 3. Pe coasta de vest a Europei, în Marea Britanie și Portugalia, ceasul se schimbă la ora 1. Un fapt foarte interesenat îl reprezintă diferența dintre America de sud și România. De exemplu, în Chile nu se schimbă ora în ultima săptămână din martie, ci în a doua duminică din martie, iar iarna, tot așa, dar în octombrie. Schimbarea se face la ora 0.00. Astfel, diferența de fus orar dintre România și Chile este 7 ore pe timpul verii, 5 ore pe timpul iernii și 6 ore în celel două săptămâni dintre datele de schimbare a orei din cele două țări.

Trecerea la ora de vară, conform oamenilor de știință, are mai multe efecte asupra corpului uman. De exemplu, conform unu studiu suedez, în primele zile după schimbarea orei, riscul de atac de cord crește cu 5%.  Un alt efect este apariția durerilor de cap. Din cauza pierderii unei ore de somn, ritmurile cicardiene (celel care reglează somnul, mâncatul etc) sunt dat epeste cap, iar pentru anumite persoane acest fenomen declanșează dureri de cap. Mai mult, pot apărea modificări neuropsihice precum modificarea calității somnului, astenie, apatie, anhdonie, agitație, irascibiitate, anzietate, tulburări de concentrare și memorie, cefalee, vertij, modificarea apetitului. Nu în ultimul rând, deși riscul producerii de accidente de mașină este mai mic în timpul ore de vară, datorită faptului că este mai multă lumină naturală, acest lucru nu este valabil și în prima zi după schimbarea ceasului.

În România, ora de vară a fost introdusă în 1932 și se făcea în 22 mai, respectiv 2 octombrie. Din 1933 până în 1940, ora de varp a fost introdusă în prima duminică din aprilie și prima duminică din octombrie. Apoi, timp de 38 de ani, din 1941 până în 1979, nu s-a mai folosit ora de vară. După ce se reintroduce, până în 1996 ora de vară se schimba la sfârșitul lui martie, iar cea de iarnă la sfârșitul lui septembrie. Sistemul pe care îl folosim acum martie/octombrie s-a implementat din 1997.

În 2014, trecerea la ora de vară se va face pe 30 martie, iar revenirea la ora oficială va fi  în 26 octombrie. Pentru a nu se crea confuzii, este bine să știți că laptopurile, smartphone-urile, și PC-urile își schimbă ora automat.

sursa foto: ziuaconstanta.ro

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore